(19-08-2022…MHA)

17.08.22 tarihinde Gazimağusa’ da 15 Ağustos bulvarı üzerinde bir benzin istasyonunda müşteri olarak bulunduğu esnada benzin istasyonunda gördüğü A.B.E’ ye ait 2000 T.L değerindeki dişi köpeği yanına çağırdıktan sonra aracına koyup oradan ayrılmak suretiyle sirkat suçunu işleyen Alman uyruklu T.K (E-51) güvenlik kameralarından tespit edilerek 18.08.22 tarihinde tutuklandı.

Zanlı bugün Gazimağusa kaza mahkemesinde sirkat suçlamasıyla yargıç huzuruna çıkarılarak hakkında 3 gün tutukluluk emri temin edildi.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede hazır bulunan polis memuru Kemal Yeşil, olgularla ilgili verdiği bilgide, 17.08.22 tarihinde Gazimağusa’ da 15 Ağustos bulvarı üzerinde bulunan bir benzin istasyonunda müşteri olarak bulunan zanlının orada bulunan A.B.E’ ye ait 2000 T.L değerindeki dişi köpeği yanına çağırıp aracına aldıktan sonra ayrılmak suretiyle sirkat ettiğini söyledi. Alınan şikâyet ve incelenen kamera görüntülerinden ayni gün zanlını GKRY bölgesine geçtiğinin tespit edilmesiyle aleyhinde derdest emri temin edildiğini söyleyen tanık, 18.08.22 tarihinde GKRY den gelerek Metehan kara giriş kapısından KKTC’ ye geçmek isteyen zanlının tespit edilerek alıkonduğunu belirtti.

Araç içerisinde yapılan aramada bahse konu köpeğin tespit edilemediğini ve zanlının tutuklandığını söyleyen tanık, suçunu kabul ederek bahse konu köpeği GKRY de kalmakta olduğu otelin yanında kalan bir arkadaşına verdiğini yönünde zanlının itiraf niteliğinde gönüllü bir ifade verdiğini belirtti.

Ayni gün GKRY’de yaşayan bahse konu şahsa ulaşılarak köpeğin Beyarmudu sınır kapısına getirilerek emare alındığına dikkat çeken tanık, ayni gün köpeğin gerekli bakımının yapılabilmesi maksadıyla resimlendikten sonra sahibine teslim edildiğini söyledi.

Olay mahallinde 3 farklı yerde kamera görüntüsü tespit edildiğini ve bunların incelenmeye başlandığını, alınması gereken ifadeler yanında zanlının verdiği gönüllü ifadenin teyit ve tekzibinin yapılacağına değinen tanık, tahkikatını devam ettirebilmek maksadıyla zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verilmesini talep etti.

Yargıcın izin vermesiyle konuşan zanlı “küçük olduğu için yanıma alıp koruma altına aldım, 3 kez yanıma geldiği için sahipsiz sandım hatamın farkındayım, özür diliyorum” diyerek kendini savundu.

Huzurundaki şahadeti ve talebi değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi. (MHA)