TRT 1 ekranlarında yayınlanacak olan Kıbrıs Ada Kışı dizisinin çekimleri ülkemizin çeşitli bölgelerinde gerçekleştiriliyor. Dizi çekimleri için yaklaşık 250 kişilik ekip dün Gönendere köyüne giderken, tanınmış oyuncuların bulunduğu ekip köyde kamera karşısına geçti.

Kalabalık ekibin görev aldığı dizi çekimleri için bölge yetkililerini haberdar etmemesi ve halka da köyde dizi çekimi yapılacağı konusunda gerekli bilgilendirilmenin yapılamaması nedeni ile bölge halkı tedirginlik yaşadı.

Türkiye’den gelen ekibin pandemi nedeni ile bulaşın yaşanmasına neden olabileceği konusunda köyde endişe yaşanırken, konudan çekimlere kısa bir süre kala haberdar edilen Serdarlı Belediyesi çekimlerin sona ermesinin ardından köyde dezenfekte çalışması yaptı.

Kıbrıs Ada Kışı dizisi için “motor”

Konu ile ilgili Kıbrıs Postası’na konuşan Serdalı Belediye Başkanı Halil Kasım çekimlerden haberdar edilmemeleri nedeni ile kalabalık ekibin bölgeye gitmesinin haklı endişeye neden olduğunu kaydetti. Gerekli iletişimin kurulması ile ekibin karantina süreçlerini tamamlayıp çekime başladıklarını ve profesyonel olarak yürütülen çekimler için ülkeye gelen kadronun 3 günde bir PCR testlerinin yapıldığının öğrenildiğini belirten Kasım, “bu durum içimizi bir nebze de olsa rahatlattı, ancak haberdar edilmiş olsaydık, halkı uyarıp gerekli önlemleri daha erken alabilirdik” şeklinde konuştu.

GÖNENDERE’DE 7-8 SAATLİK DİZİ ÇEKİMİ YAPILDI

Kıbrıs Ada Kışı dizisi için Gönendere köyünde 7-8 saatlik çekim yapıldığı öğrenildi.

TMC Film’in yapımcılığını üstlendiği, Yönetmenliğini Hakan İnan’ın, senaryosunun ise Başar Başarır ve Emre Özdir’in kaleme aldığı dizinin 1963-1974 hadiselerini konu aldığı öğrenildi. Ahmet Kural, Pelin Karahan ve Serkan Çayoğlu’nun başrollerini paylaştığı dizinin kadrosunda  Miray Akay, Tayanç Ayaydın, Gülper Özdemir ve İbrahim Yıldız gibi tanınmış isimler yer alıyor. 60’şar dakikalık bölümlerden oluşacağı söylenen dizinin ise 26 bölümden oluşacağı belirtiliyor.

Dizi çekimleri için oyuncuların geçtiğimiz Pazar günü Mağusa Limanı’nda da kamera karşısına geçtiği öğrenildi. Gönendere’de gerçekleştirilen çekimler sırasında ise köy lokalinin kullanıldığı edinilen bilgiler arasında.


Ülkemizin sevilen sanatçılarından Kadir Carlos Kıbrıs Ada Kışı çekimleri sırasında setten görüntü paylaşmayı ihmal etmedi.