Sütü elinde kalan hayvancı, köy meydanında "Yazıklar olsun böyle düzene" diye isyan ederek süt banyosu yaptı, yaşadığı sıkıntıyı bu yolla protesto etti.

Mağusa bölgesinde geçimini hayvancılıkla sağlayan bir üretici, kendisinden alınmayan sütün elinde kalmasını ilginç bir yöntemle protesto etti.

Tuzla köyünde, satamadığı sütü kovalara doldurup köy meydanına getiren üretici, sandalyeye oturarak yıkandı. Satamadığı sütü başından aşağıya döken üretici, "Yazıklar olsun böyle düzene" diyerek isyan etti. Elindeki sütle banyo yapan üretici, ardından kalan sütleri de yola döktü.Bir haftadır sütün elinden alınmadığını ve artık perişan olduklarını, çözüm bulamadığını belirten hayvancı, son çare olarak bu protestoya baş vurduğunu belirtti.

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, “Sorun çözülmezse her gün üretilen ve satılamayan sütten 80 - 100 ton civarındaki miktar dökülecek, isyan çıkacak, olaylar değişik boyutlara gidecek” dedi. İç piyasada süt ve süt ürünleri tüketiminin azaldığı, dış piyasadan olan talebin ise gerilemesiyle bu durumun üreticileri sütünü dökme noktasına getirdi.