Alayköy’de dün yakalanarak mahkemeye çıkarılan Gülbahar Ulutan’ın katil zanlısı Fatih Çıkrıkçı, polise ilk ifadesinde cinayeti itiraf etti.

Gönyeli’de 31 Ekim tarihinde temizlikçi olarak bulunduğu evde göğsüne ve vücudunun birçok yerine aldığı bıçak darbeleri ile hunharca katledilen Gülbahar Ulutan’ın katili polisten 2 gün kaçabildi.

İşlediği cinayetin ardından her yerde aranan ve dün öğle saatlerinde Alayköy Sanayi Bölgesi yakınlarında, yol kenarında tespit edilen zanlı Fatih Çıkrıkçı tutuklandı.

Yapılan sorgulamasında, Ulutan’ın kendisi ile barışmadığı gerekçesi ile cinayeti planlayarak işlediğini itiraf eden zanlı Çıkrıkçı, dün tutukluluk talebiyle kalabalık bir polis eşliği tarafından öğleden sonra Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Cenkay İnan, işlenen suçun ciddiyetine dikkati çekerek zanlının yeni tutuklandığına ve alınması gereken ifadeler olduğuna değinerek ilk etapta 3 gün tutukluluk emri verdi.

Barışmadığı için canını aldı

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli Müfettiş Muavini Emirali Gürler, zanlı Fatih Çıkrıkçı’nın “Taammüden adam öldürme” suçundan tutuklandığını anlattı.

Müfettiş Muavini Emirali Gürler, cinayetin 31 Ekim tarihinde Gönyeli Akgünler Sokak’ta işlendiğini ve Gülbahar Ulutan’ın göğsünden ve vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklanarak öldürüldüğünü söyledi.

Ulutan’ın katil zanlısının Fatih Çıkrıkçı olduğunun tespit edildiğini ve zanlının 2 gündür polis tarafından arandığını kaydeden Gürler, Çıkrıkçı’nın öğle saatlerinde Alayköy Sanayi Bölgesi’nde saklandığı yerde tespit edildiğini ve tutuklandığını kaydetti.

Gürler, zanlının verdiği ilk ifadesinde Ulutan’ı kendisi ile barışmadığı için öldürdüğünü itiraf ettiğini belirtti.

Defalarca bıçakladı

Zanlının tutuklandıktan sonra verdiği gönüllü ifadesinde Ulutan’ı göğsünden ve vücudunun çeşitli yerlerinden defalarca bıçakladıktan sonra olay yerinden kaçtığını itiraf ettiğini belirten Müfettiş Muavini soruşturmanın geniş çaplı devam ettiğini söyledi.

Bıçak ortada yok

Müfettiş Muavini Emirali Gürler, cinayette kullanılan bıçağın henüz bulunmadığını aranan birçok emare olduğunu ve zanlının doktor kontrolünden geçirilmesi gerektiğine vurgu yaparak 3 gün tutukluluk talebinde bulundu.

Hiç konuşmadı

Gözünü kırpmadan ayrıldığı kadını defalarca bıçaklayarak öldüren katil zanlısı Fatih Çıkrıkçı çıkarıldığı mahkemede oldukça bitkindi.

Polisin tutukluluk talebinin ardından mahkeme tarafından söz hakkı verilen zanlı hiç konuşmadı.

Kalabalık polis eşliğinde geldi

Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne dün öğleden sonra kalabalık bir polis eşliğinde getirilen zanlı Çıkrıkçı için polis mahkeme ve çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Aleyhinde 3 gün tutukluluk emri verilen zanlı, kalabalık polis eşliğinde mahkemeden ayrıldı.

KAYNAK: Havadis