16.6.20 tarihinde saat 05.00 raddelerinde, Gazimağusa’ da Kaliland bölgesinde bir apartman içerisinde meydana gelen gürültü tartışması sonunda komşuları N.D’ yi darp edip bıçakla kolundan yaralayan K.A ve H.S şikâyet üzerine aynı gün tutuklandılar.
Zanlılar aynı gün, darp, bıçak taşıma, itale-i lisan ve rahatsızlık suçlamasıyla Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılarak haklarında 2 şer gün tutukluluk emri temin edildi.
İddia makamı adına mahkemede yemin altında şahadet veren polis memuru İbrahim Çangaroğlu, zanlıların 16.06.20 tarihinde saat 05.00 tarihinde, gürültü yaptığı gerekçesiyle üst komşuları N.D isimli bayanın duvarına sert bir cisimle vurmak ve “ or…bu çık dışarı demek suretiyle itale-i lisanda bulunduklarını söyledi. Zanlıların kapı önüne çıkan müştekiye alkol tesiri altında bağırıp çağırmak suretiyle rahatsızlık yaptıklarına değinen Çangaroğlu zanlı 2’ nin müştekinin arkasına geçerek saçlarını çekip darp ettiğini, zanlı 1’ in de elinde tuttuğu bıçakla müştekiyi sol kolundan yaraladığını belirtti.
Meselenin yeni olması nedeniyle alınacak ifadeler yanında olayda kullanılan bıçağın bulunamadığına değinen tahkikat memuru zanlılar aleyhine 2 gün tutukluluk emri verilmesini talep etti.
Savunma avukatı ise müvekkillerinin müşteki ve 15 yaşındaki oğlu tarafından darp edildiklerini, bıçağın ise müvekkillerine ait olmadığını iddia etti.
Sunulan şahadet ve savunma avukatının söylediklerini dikkate aldığını söyleyen kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, zanlıların 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmaları yönünde emir verdi. (MHA)