Hazine-Sen Vergi-Sen Güç-Sen Ortak Basın Açıklaması yayımladı. Açıklamada 47/2010 Sayılı ”Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası” Kıbrıs Türk Halkı’nın büyük tepkilerine ve Hukukun Temel İlkeleri’ne aykırı olmasına rağmen 1 Ocak 2011 tarihinde yürürlüğe girdi. O tarihten bugüne yaklaşık olarak dokuz (9) yıl geçmiş olmasına rağmen bu yasanın kaldırılması veya düzeltilmesi yönünde hiçbir adım atılmamıştır. Geçen süre içerisinde neredeyse iktidara gelmeyen parti kalmamıştır. Muhalefetteyken yasanın hukukun temel ilkelerine aykırı olduğunu dile getirerek kaldırılması veya değiştirilmesi yönünde sözler veren siyasetçiler iktidara gelince verdikleri sözleri unutmaktadırlar.
47/2010 Sayılı ”Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası” anomalilerini ortadan kaldırmak için yıllardır çalışma yapıldığı söylenmesine rağmen dokuz yıldır hala somut bir adım atılmamıştır.

Bizler HAZİNE-SEN, GÜÇ-SEN ve VERGİ-SEN olarak aldığımız ortak karar neticesinde 47/2010 Sayılı ”Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası”nda, üniversite baremlerinde ikinci üniversite bitirenlere barem içi artış hakkının verilmesi, terfi sınavlarında geçme notunun 50 puana indirilmesi, ilk terfi için 7 yıl ve diğer terfiler için 3 yıl çalışmış olma koşulunun getirilmesi, dairelerin durumuna göre %50 ek mesai sınırının kaldırılması yönünde yasal değişikliklerin ivedilikle yapılmaması ve hiçbir hukuki dayanağı olmadan durdurulan tüm terfilerinde açılmaması halinde grev de dahil olmak üzere her türlü yasal eyleme başvuracağımızı tüm kamuoyuna bildiririz.