Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası (KTHES) eski Başkanı Ali Özgöçmen, sosyal medya üzerinden açıklama yaparak, ülkenin tekrar açılması için zamana ihtiyaç olduğunu söyledi.

Özgöçmen, “Açılacağız çünkü kasada para yok, ekonomi çarklarını döndürmek zorundayız! Kapalı kalmalıyız çünkü hastanede yatırılacak yer kalmadı!” ifadelerini kullanarak, temel iki faktörün bu olduğuna dikkat çekti.

“Unutulmamalıdır ki halk sağlığını korumanın en ucuz yolu koruyucu sağlık hizmetidir” diyen Özgöçmen, şu anda aşılama, karantinalı giriş ve temaslıların karantinaya alınmasının da bu kapsam dahilinde olduğunu dile getirdi.

“KAT KAT ÜZERİNİ ÖDEYECEK!”

KTHES eski Başkanı Özgöçmen, “Yani bugün hükümetin oteller gibi yerlere ödemek zorunda olduğu meblağları toplayamadığı para için açılmak istemesi ve zamansız açılmaya gidilmesi ile kat kat üzerini ödeyecektir. Hatta çok zor durumda olan özel sektörü desteklemek amacı ile açılmak istemesi de gerçekleşemeyecektir!” dedi.

“AŞI HEPİMİZİN UMUDU”

Tasarruf yerine bütçe açığının büyümesi zamansız açılma ile olası olduğunu da aktaran Özgöçmen, “O yüzde bu iki faktör arasındaki savaş hem toplum sağlığının hem de devlet bütçesinin doğru adımlar atılmaması halinde sonunu getirebilir. Aşı ise hepimizin umudu ve ışığıdır!” ifadelerini kullandı.

“ZAMANA İHTİYACIMIZ VAR…”

Özgöçmen, açıklamasının devamında ise şunları söyledi:

“Az sayıda da olsa birinci aşıdan sonra bağışıklık sisteminin aktif hale gelen kişilerin olduğu bilgileri bizleri sevince boğmaktadır. Dünyanın birçok ülkesine göre aşıya ulaşımımızın kolay olması gerçek bir başarıdır (her ne kadar plan ve uygulamada sorunlar yaşansa da), haliyle bu konuda emeği geçenlere teşekkür ederim. Ama tedbiri de elden bırakmak ölümcül bir hata olur benden uyarması.

Zor durumdayız, zor durumdasınız biliyorum ama kanaatim açılmak için zamana ihtiyacımızın olduğu ve biraz daha sabretmemizdir.

Çünkü alacağımız risk canlarımızdır.”