Girne ve İskele bölgesindeki birçok eve dadanan hırsızlar yakayı ele verdi. Girne bölgesinde meydana gelen birçok ev açma olayının zanlıları Ali Akçam ve Gökhan Doğan aleyhindeki soruşturma tamamlandı

Girne ve İskele bölgesindeki birçok evi mesken tutan hırsızlar aleyhine yürütülen soruşturma tamamlandı.

Mayıs ve haziran ayları içerisinde 4 ayrı işletmeden araç kiralayan zanlıların, kiraladıkları araçların üzerindeki GPS (takip sistemi) cihazlarından elde edilen veriler, zanlıları yakalattı.

2018 yılı Mayıs ve Haziran ayları içerisinde Girne bölgesinde meydana gelen birçok ev açma olayının zanlıları Ali Akçam ve Gökhan Doğan, tutukluluk sürelerinin dolmasının ardından dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Girne Kaza Mahkemesi’nde yargıç huzuruna çıkarılan teminat maksatları bakımından hükümsüz tutuklu olarak 45 gün süreyle Merkezi Cezaevine gönderildi.

GPS dökümleri yakalattı

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Yalgı Döşenci, Ali Akçam ve Gökhan Doğan’ın 2018 yılı Mayıs ile Haziran ayları içerisinde Girne’de meydana gelen “Geceleyin Ev Açma”, “Ev Açma”, “İkametgâhtan Sirkat”, “Kasti Hasar” ve “Mülke Tecavüz” suçlarından tutuklu olduklarını belirtti.

Yalgı Döşenci, zanlıların tutuklu kaldıkları süre zarfında el ve ayakkabı izlerinin alınarak karşılaştırma yapılabilmesi amacıyla ilgili birimlere tetkike gönderildiğini anımsattı.

Akçam’ın evinde hırsızlık amacıyla girilen bir evden çalınan bir adet kahve makinesinin tespit edildiğini açıklayan Döşenci, Mağusa’da faaliyet gösteren ikinci el eşya satış dükkânında, Girne bölgesinde hırsızlık amacıyla girilen birçok evden çalınan çeşitli marka ve ebatlarda televizyonların bulunarak emare alındığını belirtti.

4 ayrı işletmeden araç kiralayan zanlıların, kiraladıkları araçların üzerindeki GPS cihazlarından elde edilen verilerin incelendiğini belirten Yalgı Döşenci, yapılan inceleme neticesinde zanlıların söz konucu araçlar ile Girne, Lapta, Çatalköy, Karşıyaka ve Esentepe bölgelerinde meydana gelen ev açma meselelerindeki hırsızlık amacıyla girilen 12 evin çevresinde bulunduklarının tespit edildiğini de açıkladı.

Suç ortakları Güney’e kaçtı

Meseleyle ilgili yürütülen soruşturmanın zanlıların etki edebileceği bölümünün tamamlandığını belirten Döşenci, zanlıların suç ortağı olan ve halen aranmakta olan bir şahsın yasadışı yollardan Güney Kıbrıs’a kaçtığına yönelik bilgi edindikleri dile getirdi.

Zanlıların benzer suçlardan birçok sabıkası bulunduğuna, birçok kez cezaevine girip çıkmalarına rağmen ıslah olmadıklarına ve suç işlemeye devam ettiklerine değinen Yalgı Döşenci, serbest kalmaları halinde suç işleme ve yargılanmaktan kaçma ihtimalleri yüksek olan zanlıların tutuklu yargılanmasını talep etti.