Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ile Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) arasında iş birliği protokolü imzalandı. Bugün saat 10:00’da imzalanan protokol, LTB ve DAÜ arasında güçlü işbirlikleri oluşturmak, toplumsal bilimsel ve kültürel ortaklık olanakları yaratılarak yapılacak projeleri içeriyor.

DAÜ Rektörlüğü’nde 10.00’de imzalanan protokole DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın ile LTB Başkanı Mehmet Harmancı imza koydu.

İmza töreninde konuşan DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın;

“Adanın en büyük belediyesi ve resmi tanınırlığı olan, uluslararası etkinliklerde de resmi olarak yer alan LTB ve Gazimağusa Belediyesi ile güzel işler yaptığını belirtti.

DAÜ olarak bu dönemde de hocaların aşılanması, PCR testlerin yapılması ve eğitimin yüz yüze yapılabilmesi ortamının hazırlanması için yapılan çalışmalara destek vermek istediğini vurguladı.”

İmza töreninin ardından LTB Başkanı Mehmet Harmancı;

“Ülkemizin ilk ve en köklü üniversitesi ile birlikte bilimsel yeterliliklerinde bünyemize katarak bizlere büyük mutluluk verecek. DAÜ’nün başarılarını duymaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Ülke tanıtımındaki rolünü özellikle bilimsel anlamda farkındayız diyerek Hayırlı olsun” dedi.(MHA)