4’lü koalisyon hükümeti döneminde Sağlık Bakanlığı görevini yürüten Filiz Besim, Ali Pilli’nin “kahraman” olduğuna yönelik yaratılan algının, UBP’nin 'kirli iç politik oyunları olduğunu' ifade etti. Besim sosyal medya hesabından kendine göre, Pilli’nin bakanlığı süresince yaptığı yanlışları sıraladı.

“-Bu ülkede günde 3000 test yapılmazdı.

-Düzgün hızlı ve adaletli bir aşı programı olurdu.

-Sağlık çalışanları ve sağlık sistemi bu kadar perişan ve yorgun olmazdı.

-2020 yazında yüksek öğrenim güvenli programlanırdı.

-Turizm programlanırdı.

-Vakaları patlatıp, ‘acilen kapanmazsak insanlar ölecek’ dediğimiz gün halka şov yapan Bakanlar Kuruluna başka konuşan bir Sağlık Bakanı olmazdı.”

Besim ayrıca “Sayın Ali Pilli başarılı falan olmadı. Aksine onun ve hükümeti yüzünden birçok insan öldü” diyerek sert bir eleştiride bulundu.

Hükümetten hiç umudu olmadığını ancak en azından erken seçime kadar yeni Sağlık Bakanı Ünal Üstel’e destek olup, kaostan çıkmaya çalışmanın gerektiğini belirten Besim, “Çünkü söz konusu olan sağlıktır ve gidecek canlandır” dedi.

Besim, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Toplumun yüzde 70’i aşılanmadan, sağlıklı bir açılım olmaz bu durum hem yüksek öğrenim hem de turizm için geçerli. O zaman acilen 300 bin insanı aşılamak zorundasınız. Sağlık Bakanlığının şu anda konsantre olması gereken en önemli nokta; aşı bulmaktır. Yerel yönetimlerle sağlıklı hızlı düzgün bir aşı programı uygulamaktır. Aşı bulunursa bir ayda bu hedef tutturulabilir. Sonrasında ise gelecek kişileri de mutlaka aşılı kabul etmek ve diğer sektörleri şimdiden programlı bir şekilde ayağa kaldırmak için organize olmak. Ben diyorum ki; bırakın artık balondan kahramanlar uçurmayı da gerçek dünyayla yüzleşin; aşı bulun, aşı yapın.”