BRT’de özel yayına konuk olan Başbakan Ersin Tatar, Aziz Karaaziz ve Levent Kutay’ın sorularını yanıtladı.

Başbakan Tatar, Koronavirüs nedeniyle uygulanan sokağa çıkma yasağı neticesinde devletin aylık 550 Milyon TL’lik gelirinin 200 Milyon TL’nin altına düştüğünü söyledi.

Yaşanan süreçte birtakım tedbirler almak zorunda kaldıklarını kaydeden Tatar, ‘Elimizdeki imkanlarla özel sektöre de birtakım katkılar düşünülmüştür. Devlet bir sorumluluk hisseti ve elindeki imkanlardan bir takdir yapmıştır. Yeterli görülmemiştir ama elimizdeki imkanlar ancak bu kadar yapabilirdik’ dedi.

Yapılan çalışmalar sonucunda 1 buçuk milyar TL’lik bir paket ortaya çıktığını ancak daha fazlası için altına imza atmalarının mümkün olmadığını belirten Tatar, ikinci ve üçüncü paketin gelişmelere göre gündeme gelebileceğini belirtti.

Paketin bazı kesimlerce acımasızca eleştirildiğine işaret eden Tatar her şeyin şeffaf olduğunu, halkın sağlığını nasıl korunabileceği mücadelesi içerisinde olduklarını söyledi.

Hükümetin çeşitli boyutlarıyla krizi yönetmeye çalıştığını ifade eden Tatar ‘Bizim hükümetimiz zamanında ve doğru kararlarla süreci yönetiyor’ dedi.