15.10.2019 tarihinde, Gazimağusa’da bir öğrenci yurdunda, kalmakta olduğu dairede internet üzerinden bahis ve kumar oynatmakta olduğu tespit edilen zanlı M.Ö isimli şahıs polis tarafından tutuklanmıştı. Sürdürülen soruşturma sonucu olayla ilgisi olduğu belirlenen zanlı Ö.Z'da 16.10.2019 tarihinde polis tarafından tutuklanmış ve 16.10.19 tarihinde çıkarıldıkları mahkemede haklarında 2 şer gün tutukluluk emri alınmıştı.

Yürütülen tahkikatta olayla bağlantılı olduğu belirlenen ve aranmakta olan zanlı S.A isimli şahsın da 16.10.19 tarihinde polis tarafından tespit edilerek tutuklanmasıyla tutuklanan kişi sayısı üçe yükselmişti. Sürdürülen tahkikatta olayla bağlantısı olduğu şüphe edilen zanlı Y.A ve zanlı N.Ö isimli şahıslar da 17.10.19 akşamı Ercan hava limanından çıkış yapmakta oldukları bir esnada tespit edilerek tutuklanmalarıyla tutuklu sayısı beşe yükselmişti. Son tutuklanan 2 zanlı da 18.10.19 tarihinde mahkeme huzuruna çıkarılarak haklarında 3 er gün tutukluluk emri temin edilmişti.



5 zanlı bugün 21.10.19 tarihinde yeniden ek tutukluluk talebiyle Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarıldı. Tahkikatı sürdüren polis memuru Bilger Koral tahkikatı ile ilgili yemin tahtında mahkemeye bilgi aktardı.

Koral verdiği şahadette son 3 günlük sürede 3 arama yanında 6 kişiden ifade temin edildiğine değinerek zanlı Y.A ile zanlı Ö.Z arasındaki yakın bir derecede tanışıklıklarının olduğunun tespit edildiğini aktardı. Ayni evde mangal yakıp yemek yediklerinin tespit edildiğine değinen Koral zanlı Y.A ile zanlı N.Ö in cep telefonlarına ait şifreleri henüz polise vermekten kaçındıklarını belirtti. Hafta sonu olması nedeniyle uzmana ulaşılamadığına vurgu yapan Koral zanlı M.Ö ve zanlı Ö.Z' in de cep telefonlarına ait şifreleri polise vermediklerine değindi. Bunlar dışında aranan ve halen bulunamayan bir şahsın olduğunu belirten Koral tahkikatın salimen devam edebilmesi maksadıyla zanlılar aleyhine 3 gün tutukluluk emri verilmesini talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler zanlıların 3 er gün daha poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi.