Avrupa Komisyonu’nun desteğiyle Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında düzenlenen “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” konulu online seminer ve atölye çalışması yarın yapılacak.
 
AB Bilgi Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 10.00-13.00 saatleri arasında, Prof. Dr. Feride Acar’ın ana konuşmacı olarak katılımı ve Dr. Ömür Yılmaz ile Av. Aslı Murat’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilecek etkinlikte İstanbul Sözleşmesi’nin kadına yönelik şiddeti önleme çalışmalarındaki yeri irdelenecek.
 
Prof. Dr. Feride Acar’ın, Birleşmiş Milletler Kadına Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Komitesi (CEDAW) eski Başkanı ve şu anki üyesi olduğu, ayrıca, Pekin Eylem Platformu, CEDAW Seçmeli Protokol, İstanbul Sözleşmesi gibi kadın hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği ile ilgili birçok temel uluslararası belgenin müzakerelerinde, taslaklarının hazırlanmasında ve/veya uygulanmasının izlenmesinde aktif olarak yer aldığı belirtildi.
 
Zoom platformu üzerinden gerçekleşecek etkinliğin programı şöyle:

10.00 – 10.10 Açılış Konuşmaları
10.10 – 11.00 Prof. Dr. Feride Acar’ın Sunumu
11.00 – 12.00 Çalıştay
12.00 – 13.00 Grup Sunumları ve Tartışma
 
Etkinlik Türkçe dilinde gerçekleştirilecek ve katılımın sınırlı olduğu programa kayıt için https://bit.ly/3xO7LPb sayfasından kayıt formunun doldurulması gerekiyor.