CTP Milletvekili Doğuş Derya, irade olması durumunda pandemi hastanesinin yapımının çok kolay olduğunu söyledi. 

Günlük vaka sayısının artması durumunda personel eksikliği yaşanabileceğini dile getiren Derya, karar alma sürecine hiçbir zaman muhalefetin dahil edilmediğini de söyledi. 

“PANDEMİ HASTANESİ 15 GÜNDE YAPILABİLİR”

Cumhuriyetçi Türk Partisi Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya katıldığı bir televizyon programında Cüneyt Oruç’un sorularını yanıtladı.

Pandemi hastanesinin halk için bir ‘sigorta’ olduğuna dikkat çeken Derya, insanların oraya gidebileceğini bilmesinin bile önemli olduğunu vurguladı.

Pandemi hastanesinin 15 günde yapılabileceğini söyleyen Derya, gerekli cihazlarının bir yere kurulması durumunda pandemi hastanesi olabileceğini söyledi.

Edindiği bilgilere göre söz konusu alanda çalışabilecek 37 personelin olduğunu dile getiren Derya, 45 vakaya çıkılması durumunda personel eksikliğinin de yaşanabileceğini kaydetti.

“BU İŞ SARPA SARABİLİR”

İstenilmesi durumunda pandemi hastanesinin yapılabileceğini söyleyen Derya, tüm konuşulanlar sonucunda ortaya somut bir şey çıkmadığını dile getirdi.

İrade olması durumunda pandemi hastanesi yapımının çok kolay bir iş olduğuna dikkat çeken Derya, Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun para sıkıntısı yaşanmadığını da söylediğini belirtti.

Kontrol edilebilir vaka sayısı öngörüsüyle ülkeye bir giriş planı yapılmaması durumunda ‘iş sarpa sarabilir’ diyen Derya, “Türkiye’ye açılmasın ya da İngiltere’ye açılmasın diye yürütülmemelidir bu tartışmalar” diye konuştu.

Takip sisteminin kolay olması için test kitinin yarısı kadar yolcu alınması gerektiğini söyleyen Derya, karar alma sürecine hiçbir zaman muhalefetin dahil edilmediğini kaydetti.
K:KP