Toprak Ürünleri Kurumu (TÜK), Bakanlar Kurulu’nun almış olduğu karar doğrultusunda Türkiye’den sofralık patates ithalatını gerçekleştirmeye başladı.



TÜK, gerek tüketicilerin korunması gerekse piyasada ürün ve fiyat çeşitliliği oluşması amacıyla Bakanlar Kurulu’nun kendisine verdiği göreve bağlı olarak Türkiye’den sofralık patates ithalatı gerçekleştiriyor.



TÜK adına Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hadımcıoğlu yaptığı açıklamada, “Şuana kadar 100 tonu tamamladık. Türkiye’de sökülüyor Mersin Limanında kontrolden geçiyor, Mağusa Limanında Tarım teftiş kontrolünden geçiyor ve ambarlara geliyor. 10 kiloluk hale getirip, paketleme işlemi yapıyoruz ve tüm şubelerimize dağıtımını yapacağız. Bugün 25 ton satıldı halkın memnun olduğunu görüyoruz Sayın Bakanın titiz davranışları var üreticimizi ve tüketicimizi koruyacağız şuanda patatesin sökümü gerçekleşmiyor. Söküm olana kadar ithalatı devam edecek. Biz koordineli olarak çalışıyoruz Bakanlık, Toprak Ürünleri Kurumu VE Tarım Dairesiyle çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.



Türkiye’den gelen ithal ucuz patates TÜK ambarlarında 10 kiloluk paketlenmelerin ardından kilosu 3,8 TL’den bugün Mağusa’da satışa sunuldu. (MHA)