Gazimağusa’ da cep telefonu ve aksesuarı satışı yapılan bir iş yerinde girdikten sonra oradan 2050 TL değerinde kulaklık sirkat eden Nijerya uyruklu M.W.A kamera görüntülerinden tespit edilerek 18.6.20 tarihinde tespit edilerek tutuklandı.
Zanlı bugün 18.6.20 tarihinde sirkat ve KKTC de izinsiz ikamet suçlarından Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılarak davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla 7 gün süreyle merkezi cezaevine gönderildi.
İddia makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı Hasan Boşnak tahkikatı yürüten Polis memuru Mustafa Çebi’ yi tanık olarak dinletti. Çebi yemin altında verdiği şahadetinde zanlının telefonuna cam filmi takmak maksadıyla Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde bulunan bir işyerine müşteri olarak girdiğini, o esnada iş yeri sahibinin haberi olmadan çekmece içerisinden 2050 TL değerinde kulaklık sirkat ettikten sonra ayrıldığını söyledi.

Zanlıyı kamera görüntüsü ele verdi.
İş yeri sahibinin şikâyeti üzerine tahkikata başlandığını belirten Çebi, kamera görüntülerinden zanlının tespit edildiğini ve 18.6.20 tarihinde derdest emri gereği tutuklandığını söyledi. Zanlının mesele ile ilgili gönüllü ifade verdiğini, suçunu itiraf ettiğini ve sirkat ettiği kulaklığı polise teslim ettiğini belirten Çebi,  kendisine okunan yazılı dava tebliğine de kabul yönünde cevap verdiğine değindi.

Yargılanmayı cezaevinde bekleyecek
Nijerya uyruklu olan zanlının yapılan muhaceret kontrolünde önceden öğrenci olduğu ve 30.9.2019 tarihinden itibaren KKTC’ de izinsiz ikamet ettiğinin belirlendiğini söyleyen Çebi bu yönde de işlem başlatıldığını belirtti. Zanlının serbest kalması halinde izinsiz ikamet suçunu işlemeye devam edeceğine dikkat çeken Çebi zanlının davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla merkezi cezaevine gönderilmesini talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, zanlının ileride görüşülecek davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla ve her hâlükârda 7 günü geçmemek kaydıyla hükümsüz tutuklu olarak merkezi cezaevine gönderilmesi yönünde emir verdi. (MHA)