(13-06-2022…MHA) Kalmakta oldukları ikametgahlarında kendisinden boşanmak istediğini söyleyen eşi B.T’ ye adına kayıtlı Huğlu marka av silahını yönelterek öldürmekle tehdit edip darp eden M.D, şikâyet üzerine ayni gün tutuklandı.

Zanlı bugün 13.06.22 tarihinde Gazimağusa kaza mahkemesinde “şiddet tehdidi ve darp “suçlamasıyla yargıç huzuruna çıkarılarak ileride görülecek davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla KKTC haricine çıkışı men edilerek teminata bağlandı.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı yardımcısı Fırat Kızıltunçlar, olgularla ilgili bilgi vermek üzere polis memuru Mehmet Şemet’ i tanık kürsüsüne çağırdı.

Tanık polis yemin altında aktardığı bilgide, 12.06.22 tarihinde saat 02.00 raddelerinde Gazimağusa’ da kalmakta oldukları ikametgahın salon kısmında, kendisinden boşanmak istediğini  söyleyen ve kendisini aldattığına inandığı gerekçesiyle tartıştığı eşi B.T’ ye adına kayıtlı Huğlu marka av silahını yönelterek “sen oro….sun, senin ailen de öyle, senin leşini burada bırakacam herkes kurtulsun” diyerek şiddet tehdidinde bulunup darp ettikten sonra devamında bir ilkokul önünde eşini saçlarından ve kolundan çekiştirmek suretiyle darp eden zanlının ayni gün şikayet üzerine tutuklandığını söyledi.

Mahkemeden temin edilen arama müzekkeresi tahtında ayni gün zanlının ikametgahında arama yapıldığını, tespit edilen 2 av silahı ve bir hava tüfeğinin emare olarak zapt edildiğini belirten tanık, zanlının aleyhine getirilen suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

Mesele ile ilgili sürdürülen tahkikatın bundan sonraki kısmına etki etme imkânı olmadığını belirten tanık polis, KKTC vatandaş olan zanlının ileride görülecek davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve talebi değerlendiren yargıç Mine Gündüz, zanlının yargılanmada hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla KKTC haricine çıkışını men ederek kimlik, pasaport ve seyahat belgelerini polise teslimi, 8 bin T.L nakdi teminat yatırması, KKTC vatandaşı muteber 2 şahsın 75 biner T.L şahsi kefalet senedi imzalaması ve haftada 1 gün polise ispat-ı vücut etmesi şartıyla serbest kalması yönünde emir verdi. (MHA)