KAFES OPERASYONU ZANLISINA 5 GÜN EK TUTUKLULUK.

UYUŞTURUCU SATIŞINI YAPAN 2 KİŞİ ARANIYOR.

(12.08.2022 ……MHA)

Polis genel müdürlüğüne bağlı Gazimağusa Narkotik ve kaçakçılığı önleme müdürlüğünce 10.08.22 tarihinde saat 13.35 raddelerinde Gazimağusa’ da Yenişehir bölgesinde, A. Y.' in ikametgahında ve çevresinde huzurunda yapılan aramada, ikametgahın arka kısmında bulunan tavşan kümesi içerisinde, taş bloklar arasında gizlenmiş Bonzai (sentetik cannabinoid) türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 65 Gr. ağırlığında madde bulunarak emare alındıktan sonra suçüstü hali gereği  zanlı tutuklanmış ve 11.08.22 tarihinde çıkarıldığı mahkemede hakkında 1 gün tutukluluk emri temin edilmişti.

Zanlı bugün Gazimağusa kaza mahkemesinde “kanunsuz uyuşturucu madde (sentetik cannabinoid) alma ve tasarruf” suçlamasıyla yeniden yargıç huzuruna çıkarılarak tutukluluk süresi 5 gün daha uzatıldı.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı Hasan Çaltılı, olgularla ilgili bilgi vermek üzere polis memuru Kemal Onbaşı’yı tanık kürsüsüne çağırdı. Tanık polis yemin altında verdiği şahadetinde, alınan bilgi doğrultusunda mahkemeden temin edilen arama müzekkeresi tahtında 10.08.22 tarihinde saat 10.35 – 14.05 saatleri arasında Gazimağusa ’da Yenişehir mahallesinde ikamet eden zanlının huzurunda ikametgahında bir polis ekibiyle arama gerçekleştirildiğini söyledi. Arama esnasında ikametgahın dışında bulunan ve içerisinde tavşan ile güvercin bulunan bir kümes içerisinde yapılan aramada taş bloklar altına gizlenmiş naylon poşet içerisinde şeffaf naylon parçasına sarılı Bonzai (sentetik cannabinoid) türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 65 Gr. ağırlığında madde bulunarak emare alındığını belirten tanık, suçüstü hali gereği zanlının tutuklandığını belirtti.

Bahse konu uyuşturucu madde olduğuna inanılan maddeyi 07.08.22 tarihinde Gazimağusa’da bilmediği erkek bir şahıstan aldığına dair itiraf niteliğinde zanlının gönüllü bir ifade verdiğini söyleyen tanık, emarelerin incelenmek ve analiz edilmek üzere uzmana gönderildiğini ancak henüz bir rapor temin edilemediğini söyledi.

Tahkikatın devam etmekte olduğunu, temin edilen 1 günlük süre içerisinde alınması gereken ifadelerin tamamlanamadığını ve zanlının vermiş olduğu gönüllü ifadenin teyit ve tekzibinin halen devam etmekte olduğuna işaret eden tanık, mesele ile ilgili aranmakta olan 2 şahsın da olduğunu ekledikten sonra zanlının serbest kalması halinde tahkikata etki etme imkânı olması nedeniyle tutukluluk süresinin 8 gün daha uzatılması talebinde bulundu.

Polisin talep ettiği 8 günlük süreyi savcı Çaltılı’nın 5 gün olarak sınırlamasından sonra huzurundaki şahadeti ve talebi değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler, zanlının 5 gün daha poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi.

(MHA)