1990 yılında inşa edilen ve 170 öğrencinin eğitim aldığı Karpaz Meslek Lisesi’ne yaptırılan ek derslik binası düzenlenen açıldı.

Açılış töreni saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törende ilk konuşmayı yapan Okul Müdürü Cumali Avcı, iyi bir geleceğin ancak nitelikli bir eğitim ile mümkün olduğunu ifade ederek bu anlayışla okulların altyapılarının güçlendirilmesi ve daha modern bir hale getirilmesinin önemine vurgu yaptı.

Eğitim alanında yapılan yatırımları takdirle karşıladıklarını ifade eden Avcı, meslek liselerinin kalifiye eleman yetiştirilmesine büyük katkı sağladığını söyledi.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu da Karpaz bölgesine özel önem verdiklerini kaydederek, açılışı gerçekleştirilen binanın bölgeye katma değer katacağını belirtti.

Karpaz bölgesine yatırımların devam edeceğinin, Ziyamet köyüne 600 Metrekarelik yeni bir özel eğitim okulunun açılacağını söyleyen Amcaoğlu, bölge farkı gözetmeden her bölgeye eğitim alanında altyapılara devam edeceklerini söyledi.

Ülkedeki 53 bin öğrencinin çok küçük bir pozitif oranı ile yüz yüze eğitime devam ettiğini dile getiren Bakan Amcaoğlu, çağdaş eğitim koşullarını sağlamak adına yatırımları sürdüreceklerini ifade etti.

Başbakan Ersan Saner de, göreve geldiklerin günden itibaren ülkeyi daha iyi noktalara taşımak için çalıştıklarını ifade ederek, ülkeyi sevmenin ülkeye hizmet etmekten geçtiğini söyledi ve böylesi tesislerin emek ve bir çalışmanın ürünü olduğunu kaydetti.

Başbakan Saner, meslek liselerine ayrı bir önem verdiğini anlatarak, ara elaman yetiştirilmesi bakımından meslek liselerinin büyük önem taşıdığını ifade etti.

Lefkoşa’ya da 700 öğrenci kapasiteli yeni bir meslek lisesi kazandırılması için çalıştıklarını belirten Başbakan Saner, yükseköğrenimde büyük bir başarı ortaya koyduklarını ifade etti.

Başbakan Saner, “burada 3 yıl önce okullar açılırken kitap defter dağıtamayan bir Milli Eğitim Bakanlığı’ndan bugünlerde her gün yeni bir açılışın yapıldığı bir milli eğitim bakanlığı modeline geçmenin de gururunu hep birlikte yaşıyoruz” dedi.

Yükseköğrenimde çok büyük bir başarı ortaya koyduklarını belirten Başbakan Saner, Bugün itibari ile 85 bin yabancı öğrencinin gelmesinin mümkün kıldıklarını, ülke ekonomisinin daha ileriye gitmesi için çalışma ve projelere hız kesmeden devam edeceklerini belirtti.

Konuşmaların ardından tören ek derslik binasının açılması ve gezilmesi ile son buldu.