Cinayet işlediğini bildiği halde Fatih Çıkrıkçı’yı çiftlik evinde sakladıkları tespit edilen İsmail Kiliç ve Murat Sazak dün mahkemeye çıkarılarak teminata bağlandı.

Gönyelide barışmak istemediği için Gülbahar Ulutanı hunharca bıçakladıktan sonra, kayıplara karışan ve Alayköy’de boş bir çiftlik evinde katil zanlısı Fatih Çıkrıkçı’yı sakladıkları tespit edilen İsmail Kiliç ve Murat Sazak aleyhindeki soruşturma tamamlandı.

Zanlılar, dün teminat talebiyle Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Cenkay İnan, zanlılar Murat Sazak ve İsmail Kiliç’in ise yargılanıncaya değin yurtdışına çıkışını yasaklayarak, haftada ikişer gün polise ispat-ı vücutta bulunmaları, 5’er bin TL nakdi teminat yatırmaları, ikişer kefilin 100 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması koşuluyla tutuksuz yargılanmalarına karar verdi.

Soruşturma tamamlandı

Lefkoşa Polis Müdürlüğüne bağlı Adli Şube’de görevli Müfettiş Muavini Emirali Gürler, Murat Sazak ve İsmail Kiliç’in “Feri fail” suçundan tutuklandıklarını anlattı.

Zanlılar aleyhinde yürütülen soruşturmanın tamamlandığını belirten Gürler, zanlıların davası görüşülünceye kadar uygun bir teminata bağlanmalarını talep etti.

Teminat talebinin ardından söz hakkı alan zanlılar, “Bizde korku vardı. Polisi aramakta tereddüt içindeyken, yakalandık” dedi.

KAYNAK: Havadis