(10-05-2022…MHA)  04.05.22 tarihinde saat 14.20 raddelerinde Türkmenköy Dörtyol anayolu üzerinde meydana gelen ve yanında yolcu olarak seyahat eden ikisi ağır 7 arkadaşının yaralanması ile sonuçlanan trafik kazasında ihmali görülen araç sürücüsü M.N.A, derdest emri gereği ayni gün tutuklanmış ve 05.05.22 tarihinde çıkarıldığı mahkemede hakkında 1 gün, 06.05.22 tarihinde ise 7 gün tutukluluk emri temin edilmişti.

Tutukluluk süresi 13.05.22 tarihinde dolacak olan zanlı, kazada ağır yaralanan ve yoğun bakım ünitesinde tedavi edilen 2 kişinin hayati tehlikeyi atlatmaları ve normal servise alınmaları nedeniyle zanlı tutukluluk süresi dolmadan bugün 10.05.22 tarihinde Gazimağusa kaza mahkemesinde “ağır yaralanma ve hasarla sonuçlanan trafik kazası” suçlamasıyla yeniden yargıç huzuruna çıkarılarak yargılanmada hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla teminata bağlandı.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı İlhan Damdelen, olgularla ilgili bilgi vermek üzere polis memuru Cihat Doğan’ ı tanık kürsüsüne çağırdı. Tanık polis yemin altında verdiği şahadetinde, 04.05.22 tarihinde saat 14.20 raddelerinde zanlının yanında Pakistan uyruklu 7 arkadaşı ile birlikte Türkmenköy-Dörtyol istikametinde KC 285 plaka numaralı aracı ile seyretmekte olduğu bir esnada, dikkatsizliği sonucu direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonrasından aracın yolun solundan çıkıp bir takla attıktan sonra 3 metre derinliğindeki dere yatağına vurması sonucu ağır yaralanma ve hasarla sonuçlanan bir trafik kazası meydana geldiğini söyledi.

Zanlının ayni gün tutuklandığını ve itiraf niteliğinde gönüllü bir ifade vermek suretiyle suçunu kabul ettiğini belirten tanık, Pakistan uyruklu olan zanlının KKTC’ de çalışma izinli olarak bulunduğunu, ailesi ile birlikte kaldığını ve KKTC’ de geçerli sürüş ehliyetine sahip olduğunu söyledi.

Yoğun bakım ünitesinde bulunan 2 yaralının durumlarında iyileşme görüldüğü ve hayati tehlikeyi atlattıklarına dikkat çeken tanık, tahkikatın bundan sonraki kısmına etki etme imkânı olmayan zanlının yargılanmada hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve polisinin talebini değerlendiren yargıç Mine Gündüz, zanlının yargılanmada hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla KKTC haricine çıkışını men ederek 10 bin T.L nakdi teminat yatırması, KKTC vatandaşı muteber 2 şahsın 50 biner T.L şahsi kefalet senedi imzalaması ve haftada 1 gün polise ispat-ı vücut etmesi şartıyla serbest kalması, şartları yerine getirmemesi halinde getirinceye değin ve her hâlükârda 2 ay’ ı aşmayan bir süre hükümsüz tutuklu olarak merkezi ceza evine gönderilmesi yönünde emir verdi. (MHA)