24.6.20 tarihinde, Gazimağusa’ da kendi sorumluluğunda bulunan ve yol kenarında tamir için bekletmiş olduğu DC 333 plaka numaralı aracı içerisinde 1 kök Hint keneviri bitkisi yetiştiren Gazimağusa sakini R.K ihbar üzerine tespit edilerek tutuklandı. Araç içerisinde yetiştirdiği 1 kök Hint keneviri bitkisi ile bitkinin bakımında ve saklanmasında kullanılan eşyalar emare alındı.
Zanlı bugün 25.6.20 tarihinde, Hint keneviri ziraatı ve tasarrufu suçlamasıyla Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılarak hakkında 1 gün tutukluluk emri temin edildi.

İhbar yakalattı
Bugünkü tutukluluk duruşmasında, iddia makamı adına mahkemede yeminli şahadet veren polis memuru Osman Üreten, zanlının aracı içerisinde Hint keneviri bitkisi yetiştirdiğine dair alınan bilgi ışığında 24.6.20 tarihide saat 14.15 raddelerinde olay mahallinin ziyaret edildiğini belirtti. Olay mahallindeki sokakta, zanlının sorumluluğunda bulunan ve yol kenarında park halinde tamir için bekletilen DC 333 plakalı araç içerisinde zanlı huzurunda arama yapıldığını söyleyen Üreten aracın arka kısmında siyah renk plastik bir saksı içerisinde kırmızı toprağa ekili 85 cm uzunluğunda 1 kök Hint Keneviri bitkisi tespit edildiğini belirtti.

Bitkinin dıştan görülmemesi için camlar kartonla kapatıldı
Hint keneviri bitkisi ile bitkinin bakımında kullanıldığına inanılan ve içerisinde bir miktar su bulunan bir adet 1,5 litrelik plastik pet şişe, poşet içerisinde bir miktar toz gübre ve bitkinin dıştan görünmesini önlemede kullanıldığına inanılan 3 parça karton’ un emare olarak alındığına vurgu yapan Üreten, suçüstü hali gereği zanlının tutuklandığını belirtti.

Zanlı suçunu kabul etti.“Kendi içimim için ektim” dedi
Zanlının mesele ile ilgili gönüllü bir ifade verdiğini, 2020 Nisan ayı içerisinde tasarrufunda bulundurduğu Hint keneviri tohumunu kendi içimini temin etmek maksadıyla saksıya ektiğini ve bakımını yaptığını itiraf ettiğini belirten Üreten, emare bitki ve materyallerin inceleme ve parmak izi tespiti için ilgili birimlere gönderildiğini söyledi. Zanlıdan alınan gönüllü ifadenin teyit ve tekzibinin henüz yapılmadığı, ayrıca çevre şahadeti ile ilgili ifadelerin de alınacağına dikkat çeken Üreten, tahkikatını salimen sürdürebilmek maksadıyla zanlı aleyhine 3 gün tutukluluk emri verilmesini talep etti. Tahkikat memuru Üreten savunma avukatının sorusu üzerine zanlının gönüllü ifade verdikten sonra Gazimağusa Devlet hastanesinde genel sağlık kontrolünden geçirildiğini söyledi.
İddia makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı yardımcısı Fırat Kızıltunçlar talep edilen tutukluluk süresini 1 gün olarak sınırladıktan sonra huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler. Zanlının 1 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi. (MHA)