Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, BRT ekranlarında yayınlanan Levent Kutay’ın hazırlayıp sunduğu ‘Burası Önemli’ adlı programa katılarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.  

“HÂLÂ BERABERLİKTEN BAHSEDİYORLAR...”

Erhürman, hükümetin muhalefeti ve meclisi yok saydığını savunarak, sendikaların bile görüşlerinin alınmadığına dikkat çekti, “Hâlâ birlik ve beraberlikten bahsediyorlar” dedi.

Yetkili kesimlerle istişare edilmeden, Bakanlar Kurulu’nun kararlar alarak açıkladığına da değinen Erhürman, “Krallık ilan edilmiş belli ki… Ekonomik örgütlerle istişare edilmeden; ekonomik kararlar, sağlıkla ilgili örgütlerle istişare edilmeden sağlıkla ilgili kararlar alınıyor” ifadelerini kullandı.

“O YEMEĞE KATILMAYAN TEK PARTİ BAŞKANIYDI”

Başbakan Ersan Saner’in her konuşmasının başında ‘hükümet kurma çalışmalarını’ anlatmasına da dikkat çeken CTP Genel Başkanı Erhürman, hükümet kurma çalışmalarında CTP’nin düzenlediği yemeği hatırlattı ve şunları söyledi:

“Bir yemek düzenledik. Birlikte bir kriz hükümeti kuralım diye. Sayın Saner, katılmadı o yemeğe. O yemeğe katılmayan tek parti başkanıydı. Gerçekle bağdaşmayan birtakım senaryolar anlatıyor…”

“ÜLKEYİ BÖYLE YÖNETEMEYECEKLERİNİ KABUL EDECEKLER”

Erhürman, “Devletin bütün yapılarını, sivil toplumun yapılarını yok ettiler. Böyle bu ülkeyi yönetemeyeceklerini kabul edecek bu arkadaşlar” dedi.

Türkiye ile yapılan 2020 yılı mali protokolünden KKTC’ye ne kadar para geldiğini de birinin çıkıp söylemesi gerektiğine vurgu yapan Erhürman, çağrı yaparak, “Biri çıksın açıklasın” ifadelerini kullandı.

CTP olarak kendi kriz merkezlerini de kuracaklarına işaret eden Erhürman, “Bu hükümetle birlikte bir iş birliği yapmayacağımız da net” dedi.

“EN GEÇ HAZİRAN SONU ERKEN SEÇİM OLMALI”

CTP Genel Başkanı Erhürman açıklamasının devamında şu noktalara dikkat çekti:

“Şu anda bir hükümet var, memleket krizin içinde inim inim inliyor. Ama biz ne okuyoruz, UBP ve YDP’nin içerisinde kurultay tartışmaları var. Baştan beri siyasi istikrar vurgusu yapan bendim… Böyle bir yapının istikrarı değildi ama bu. Bu yapı istikrarlı olsun ki kaos da istikrarlı olsuna geliyor. En geç Haziran sonu erken seçim olmalıdır. Bu irade yenilenmelidir.”

“TÜRKİYE İLE İLİŞKİLER DOĞRU ZEMİNDE, KARŞILIKLI SEVGİ VE SAYGI İÇERİSİNDE OLACAK”

Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilişkileri hususunda hassas olduğuna da dikkat çeken Erhürman, şunları söyledi:

“Doğru zeminde, iyi ilişkiler olması gerektiğini vurguluyorum. Doğru zemin dediğim de çok nettir. Uygulamayacağınız protokolü imzalamayacaksınız, uygulayacağınız protokolü imzalayacaksınız. Verdiğiniz sözleri tutacaksınız. Bu, karşılıklı sevgi saygı içerisinde olacak.

Sözlerinizi tutacaksınız; yoksa bu ülkede, egemenlikten bahsedenler, demokrasiden bahsedenler doğruyu söylemiyor demektir. Kıbrıs Türk halkı kendi iradesiyle ortaya koyacak. Neyi doğru buluyorsak bunu yapacağız.”

“KARARLARIN ZAMANINDA ALINMASI ÇOK ÖNEMLİ”

Ülkenin kapalı olması çerçevesinde de açıklama yapan Erhürman, şunları söyledi:

“Bu kapanma kararının alınması gecikti. Bunun öncesinde, yılbaşında yaşananların hızlandırıldığı söylendi. Saner, muhalefetteymiş gibi konuştu. Hükümette olduğunu unuttu. Kriz yönetiminde kararların doğru alınması kadar, zamanında alınması da çok önemlidir. Geç kalmak aynı zamanda yanlış iş yapmak anlamına gelir.

K:KP