KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Onurhan, “KIB-TEK hariç hiçbir kuruluşun elektrik kesme yetkisi olmadığını belirterek, “Yönetim Kurulu’nun ne Maliye Bakanlığı ne de diğer kamu kurumlarının elektrik enerjilerinin kesilmesi hususunda bir kararı yoktur” dedi.

Onurhan, Yönetim Kurulu adına yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“Son günlerde çeşitli mercilerin KIBTEK ile ilgili olarak yaptıkları değişik açıklamalar var. Üzülerek görüyoruz ki, bu açıklamalar yanlış veya eksik bilgiler içermekte ve, dolayısıyla, kamuoyunda KIBTEK ile ilgili olan algıyı değişik mecralara sürüklemektedir. Bu nedenlerden dolayı, şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkelerine uygun olarak, aşağıdaki hususları Yönetim Kurulu olarak sizlerle paylaşmak istiyoruz.

KIBTEK Yönetim Kurulu dışında hiçbir kuruluşun elektrik kesme yetkisi yoktur. Elektrik kesmeleri Yönetim Kurulu’nun almış olduğu kararlar doğrultusunda yapılmaktır ve belirli kurallara bağlı olarak hazırlanmış kesme listelerine göre otomatikman ve bilgisayarlar aracılığıyla yapılmaktadır. Kesilmiş olan elektrik enerjisinin tekrardan bağlanması gene kurallara bağlıdır ve ödeme yapılması veya Kurum ile gene kurallara bağlı olarak yapılan, yapılandırma taahhütleri sonucunda olabilmektedir.”

“KISA SÜRE SONRA BAZI DUYURULAR GÜNDEME GELECEK”

Yönetim Kurulu’nun ne Maliye Bakanlığı ne de diğer kamu kurumlarının elektrik enerjilerinin kesilmesi hususunda bir kararı olmadığı kaydedilen açıklamada, böyle bir durumun gayri yasal olacağı ve tabiatıyla gerekli disiplin ve/veya adli kuralların devreye gireceği ifade edildi. Açıklamada, rutin kesme-bağlamalar dışında yapılacak olan müesseselerin elektrik enerjilerinin kesilmesi kararının kamuoyuyla paylaşılacağı vurgulanarak, bu bağlamda, kısa bir süre sonra bazı duyuruların gündeme geleceği ifade edildi. Açıklamada, bunu yaparken, sektörlerin zarar görmemesi için gerekli uyarıların önceden yapılacağı ve yeterli ödeme veya yapılandırma süresi tanınacağı belirtildi.