El-Sen, Kıb-Tek’te 3 faz elektrik sayacı kalmadığını ve vatandaşların mağdur olduğunu duyurdu  

El-Sen Basın Sekreteri Kazım Sakinoğlu Elektrik Kurumu’nda malzeme eksikliği nedeniyle iş yapılamaz duruma gelindiğini açıkladı

Sakinoğlu’nun açıklaması şöyle:

El-Sen olarak günlerce haftalarca ilettik ki eksik, stoklarda olmayan , minimumda kalan

malzeme ve sayaçlarla ilgili hem vatandaş hem de Kıb-Tek zarar görecek dedik. Ve hala daha özellikle sayaç ve eksik malzemelerle ilgili alım yoluna gidilmemiştir. Şuan kurumda 3 faz sayaç yoktur. Vatandaş ücretini ödemesine rağmen hizmet, enerji alamıyor. 

Benzer durum sokak aydınlatma konusunda da aynıdır. Kurum stoklarında olmayan, alınmayan armatür vb.lerden dolayı düzgün ve kaliteli hizmet verilememektedir.”

1 faz sayaçlar da tükenmek üzere

Sakinoğlu sendika olarak tüm uyarılarına rağmen alınmayan malzemeler nedeniyle emekçilerin daha iyi hizmet veremeyecek bir noktaya geldiğini kaydetti ve şöyle devam etti:

“3-5 güne kadar 1 faz sayaçların da biteceğini ortadadır. Özellikle yeni aboneliklerle ilgili sıkıntılar oluşacak, konutlarla küçük işletmelerin yeni sayaç ve enerji taleplerinde ciddi sorunların olacağını defalarca dile getirdik.”

Sakinoğlu şöyle devam etti:

“Her gün çeşitli iş kazaları ile yüz yüze kalan emekçiler , iş güvenliğiyle alakalı yetersiz araç, gereç, eksik malzeme ve personel eksikliklerinin oluşturduğu stresle, tehlikeli çalışma ortamlarında mücadele ederek emek vermeye devam ediyor.”

Sakinoğlu açıklamasının sonunda “Toplum geleceği ve yerli üretim ve yerli istihdamın devamı için, daha temiz ve daha ucuz enerji için mücadelemiz devam edecektir. Daha temiz ve daha ucuz enerji ancak yatırımlarla olur. Zamlarla değil” dedi.