Yakın dönemde Kıbrıs'ı ziyaret eden yüzlerce İsrailli, Tel Aviv’de karantinaya alındı. Kıbrıs  üzerinden gelen yeni korona virüsü vakalarıyla beraber, Delta varyantının İsrail'de artmasının üzerine İsrail hükümeti yeni tedbirleri devreye soktu. İsrailli ve yabancı medya kuruluşlarına göre zorunlu karantinaya tabi tutulan vatandaşların sayısı bini geçmiş durumda.

İsrail’deki yeni salgın alarmı, komşu Kıbrıs’ta günlük Covid-19 vaka sayısının üçlü hanelere tırmandığı ve Sağlık Bakanlığı’nın yeni gelişmeyle ilgili olarak endişesini kamuoyuyla paylaştığı bir sürece denk geliyor.

HAVALİMANINDA YENİ ÖNLEMLER

Vaka sayısının artması üzerine, İsrail Ben Gurion Uluslararası Havalimanı’nda ek sağlık önlemleri devreye sokuldu. Buna göre, havalimanına varan tüm yolculara PCR test uygulaması yeniden başlatıldı. Ayrıca, havalimanında maske kullanımı da zorunlu kılındı. 

BAŞBAKANIN UYARISI

Son gelişmelerle ilgili olarak konuşan İsrail’in yeni Başbakanı Naftali Bennet, ülkesinin yeni bir salgın dalgasıyla karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulundu. Bennet, bu uyarısını İsrail’de Delta varyantının artışına dayandırdı. Bennet ayrıca 12 yaş üstü tüm İsrail sakinlerinin de aşılanması için kamuoyuna çağrıda bulundu. En fazla vaka artışının 10-19 yaş grubunda gözlemlendiği kaydedildi. 

KIBRIS'TA YETKİLİLER KAYGILI

İsrail’deki durumun bir benzeri Kıbrıs’ın güneyinde de yaşanıyor. Nisan ayında sınır kapılarını Yunanistan ile beraber İsrailli turistlere açan Kıbrıs, vaka artışıyla karşı karşıya.