Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Gazimağusa’daki emlakçılar ile toplantı düzenledi.

Toplantıya İskele UBP Milletvekili Yasemin Öztürk, KTEB Başkanı Hasan Sungur, KTEB Avukatı, Kıbrıs Türk Eğitim Sekreteri ve Basın Danışmanı katıldı.

Toplantının ilk aşamasında emlakçıların sorunları ele alındı. Daha sonra ise Kıbrıs Türk Emlak TV’nin kurulacağı müjdesi verilirken, toplantıda kaçak emlakçılar için daha çok etkin ve aktif şekilde mücadele edilmesi konusunda biran önce Emlakçılar Birliği Yasasının Meclis’te ivedilik le geçmesinin sağlanması için gerekli olan adımların atılacağı bu sebeple de bugünkü toplantıya Komite Başkanı Yasemin Öztürk’ te çağrıldı.

Toplantıda ilk sözü alan KTEB Başkanı Hasan Sungur yaptığı konuşmasında;

Emlakçılar birliği Yasası için canla başla çalıştıklarını belirten Sungur, bakan ve başbakanlarla görüşmeler yapıldı fakat yasanın geçmesi için yetkili Komite başkanının toplantıda olduğunu belirtti. Bu yasanın geçmesinin ne kadar önemli olduğunu vurguladı. KTEB Başkanı Sungur, Yasemin Hanımın ciddi anlamda destekleri olduğunu ve 1 aya yakın bir süre zarfında Kıbrıs Türk Emlak TV’nin kurulacağının müjdesini verdi.

Daha sonra ise söz alan Komite Başkanı Yasemin Öztürk açıklamalarda bulundu.

Öztürk, Taşınmaz Mal Yasası’nın yabancıların 4 daire alabilmesi gibi haklarının olduğunu ve bunun hakkında mücadele ettiklerini belirtirken sayın başkanında destek olduğunu söyledi. Emlakçılar Birliği Yasası ve Emlakçılar Kayıt Yasası’ da gündemde olup Taşınmaz Mal Yasası ile birlikte yürürlüğe geçmesini istediğini dile getirdi.