Lefkoşa’da meydana gelen “Şiddet kullanma tehdidi”, “Ciddi darp” ve “İthale-i lisan genel rahatsızlık”, “Rahatsızlık”, “Uygunsuz tavır ve hareket” suçlarında tutuklanan zanlı Abdurrahman Sert mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede yeminli şahadet veren polis memuru Ayşe Berksan olguları aktardı.

Polis, zanlının 29 Aralık 2021 tarihinde saat 17.30 raddelerinde Lefkoşa'da Dr. Fazıl Küçük Bulvarı üzerinde bulunan Şensal Yapı Market önünde kendisini aldattığını düşündüğü gerekçesi ile JA 003 plakalı araç içerisinde kız arkadaşı olan 23 yaşındaki N.P’nin boğazını elleriyle sıkıp saçlarını çekip başına yumruk attıktan sonra tekrardan araçtan inip kapısını açıp ayaklarına defalarca tekme atmak sureti ile ciddi bir şekilde darp ettiğini anlattı.

Berksan, zanlının müştekiye karşı ithale-i lisanda bulunduğunu, yine adı edilene hitaben "Polisten şikayetini geri çekersen seni öldürürüm” diyerek şiddet kullanma tehdidinde bulunduğunu söyledi.

Zanlının olaya müteakip kullanımında bulunan JA 003 plakalı Toyota marka aracını kamu düzenini bozucu davranışta bulunarak ateşe vererek yaktığı esnada olay yerine giden polislere hitaben yüksek sesle bağırarak, "tutuklayın be beni ben yaktım" deyip rahatsızlık yapıp ellerini ve kollarını gelişi güzel sallayarak uygunsuz tavır harekette bulunduğunu aktaran Berksan, zanlının suçüstü hali gereği tutuklanarak merkez karakolu hücrelerine yerleştirildiğini ve aynı gün müştekinin Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne götürülerek gerekli vücut muayenesinin yapılmasının sağlandığını ifade etti.

Mesele ile ilgili olarak olayı gören iki tanık ifadesi temin edildiğini söyleyen Berksan, zanlının aynı müştekiye karşı defalarca suç işlediğini belirtti.

Polis, zanlının 29 Temmuz 2019 tarihinde şiddet kullanma tehdidi, telefonda tacizlik suçlarından, 15 Kasım 2019 tarihinde ciddi darp suçundan dolayı temiņata bağlanarak, aleyhinde dosya tanzim edildiğini söyledi ve zanlının tutuklu yargılanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Tutku Candaş, zanlının 1 ayı aşmamak üzere cezaevinde hükümsüz tutuklu kalmasına emir verdi.