Kız kardeşi E.Ç’ye ait bilgisi dışında tablet ve 2 telefonunu sirkat ettikten sonra yetinmeyen ve sonrasında kız kardeşi E.Ç’ yi maket bıçağıyla tehdit ederek cep telefonunu ve 135 TL parasını alan T.Ç şikâyet üzerine 1.12.19 tarihinde polis tarafından tutuklandı.

Cep telefonu ve parasını aldı
Zanlı bugün 2.12.19 tarihinde ek tutukluluk talebiyle Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarıldı. İddia makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı Hasan Boşnak tanık olarak polis memuru İbrahim Gökova’yı tanık kürsüsüne çağırdı. Gökova yemin altında verdiği şahadetinde olgular hakkında mahkemeye bilgi verdi. Zanlının Gazimağusa’da kalmakta olduğu Narin Sokak’daki adresinde kız kardeşi müşteki E.Ç’ ye ait bir adet markası meçhul tablet ile samsun marka 2 adet cep telefonunu kendisinden habersiz alarak sirkat ettiğini belirten Gökova müştekinin şikâyeti doğrultusunda bulunamayan zanlının aranan şahıs olarak ilan edildiğini söyledi.

1.12.19 tarihinde zanlının tekrar kalmakta olduğu ikametgâha gittiğini, salon içerisinde bulunan kız kardeşi E.Ç’ ye tasarrufunda bulundurduğu maket bıçağını göstermek suretiyle kız kardeşini korkutup 135 TL parasını ve tasarrufundaki samsun marka cep telefonunu alarak soygun suçunu işlediğini belirten Gökova zanlının aynı gün tespit edilerek tutuklandığını söyledi.

Zanlının mesele ile ilgili gönüllü bir ifade verdiğine değinen Gökova, zanlının kız kardeşinden para ve telefonları aldığını kabul etmekle beraber maket bıçağı çekmediğini belirttiğini aktardı.
İşlenen suçların ağır ceza kapsamına giren suçlar olduğuna vurgu yapan Gökova, meselenin yeni olduğunu, gönüllü ifadenin henüz teyit ve tekzibinin yapılmadığını, alınacak ifadeler yanında aranan emarelerin de mevcudiyetine değinerek zanlı aleyhine 3 gün tutukluluk emri verilmesini talep etti.

Şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Çiğdem Güzeler zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi. (MHA)