Film sahnelerini aratmayan ve güpegündüz Girne’nin en işlek caddesinde gerçekleşen olay akıllarda durgunluk yarattı. Girne Çarşısı bölgesinde bugün yaşanan trafik kazası görenleri hayrete düşürdü. SR 008 plakalı araç sürücüsü kaldırımda yürüyen 3 yayaya çarptıktan sonra, bir ağaca çarparak durabildi.

SR 008 plakalı aracıyla Girne Çarşı bölgesinde seyir halinde olan 58 yaşındaki Cumhur Doğruyol’un kalp krizi geçirdiği ve bilinci kayıp şekilde aracıyla kaldırımda yürüyen 3 kişiye çarpmasının ardından ağaca çarparak durabildiği öğrenildi.

Bölgede bulunan onlarca vatandaşların gözleri önünde yaşanan ve film sahnelerini aratmayan olay görenleri hayrete düşürdü. Olay yerinde yaşanan kaza başka bir olaya yol açtı. Aracın çarptığı yayalardan birisinin üzerinden yere düşen silahı görenler büyük şok yaşadı. Aracın çarptığı yayanın hem yere düşürdüğü silahını hem de ayağından çıkan ayakkabısının tekini olay yerinde bırakıp kaçtığı ve kayıplara karıştığı öğrenildi.

Elde edilen bilgilere göre, polisin söz konusu silahlı şahsın kimliğini tespit ettiği ve şahsın her yerde arandığı da gelen bilgiler arasında.

POLİS AÇIKLAMASINDA SİLAHTAN BAHSEDİLMEDİ

Polis Basın Subaylığı’ndan yapılan açıklamada ise, “bugün saat 18.00 sıralarında Girne’de Ziya Rızkı Caddesi üzerinde, Cumhur Doğruyol (E-58), yönetimindeki SR 008 plakalı salon araç ile batı istikametine doğru seyrettiği sırada direksiyon hâkimiyetini kaybedip yolun sağından kaldırma çıkarak kaldırım üzerine yaya olarak yürümekte olan Tamer Emir (E-54), Nedret Kalyoncu Emir (K-58) ve kimliği meçhul erkek bir şahsa çarptıktan sonra kaldırım üzerinde bulunan ağaca çarpıp durmuştur. Kazada aracın çarptığı kimliği meçhul şahıs olay yerinden koşarak uzaklaşmıştır” ifadelerine yer verilirken, soruşturmanın devam ettiği de vurgulandı.

YARALILAR HASTANEYE SEVK EDİLDİ

Kaza sonucu yaralanan araç sürücüsü Cumhur Doğruyol ile yaya Tamer Emir ve Nedret Kalyoncu Emir’in ambulans ile Girne Akçiçek Hastanesi’ne kaldırıldıkları, Durumu daha ciddi olan Tamer Emir’in ise Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne sevk edildiği açıklandı.

Kaynak: Gıynık Gazetesi