5.11.20 tarihinde yapılan muhaceret kontrolünde KKTC’ye vize ile giriş yapmalarına rağmen vize süresinin hitamında çıkış yapmayan T.C. vatandaşı F.K.‘nın 12.06.2017 tarihinden, Özbekistan vatandaşı A. I.'un ise 13.10.2020 tarihinden bugüne değin KKTC‘de ikamet izinsiz ikamet etmeleri nedeniyle 5.11.20 tarihinde tutuklandılar.
6.11.20 tarihinde mahkemeye çıkarılan ve aleyhlerinde 3 gün tutukluluk emri alınan zanlılar, bugün yeniden mahkeme çıkarılarak tutukluluk süreleri sekizer gün daha uzatıldı.
Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede hazır bulunan PM Cafer Erenköylü, yemin altında verdiği şahadette olgularla ilgili bilgi vermek suretiyle anımsatmada bulundu. PM Erenköylü şahadetinde, zanlıların ihraç edilmeleri ile ilgili yazışmalar yapıldığını ancak henüz bir netice alınamadığını, serbest kalmaları halinde aynı suçu işlemeye devam edeceklerini belirttikten sonra zanlıların tutukluluk sürelerinin sekizer gün daha uzatılması talebinde bulundu.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler, zanlıların sekizer gün daha poliste tutuklu kalmaları yönünde emir verdi. (MHA)