Kıbrıs Polifonik Korolar Derneği Otello Çoksesli Korosu, İspanya’nın ‘’Lloret de Mar’’ şehrinde gerçekleştirilecek olan ‘’9. Uluslararası ‘Pau Casals’ Koro Yarışması ve Festivaline’’ davet edilmiş olmaktan gurur duymaktadır.

10-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek festival ve yarışmaya dünyanın çeşitli ülkelerinden binlerce korist katılacaktır. Otello Çoksesli Korosu Halk Şarkıları kategorisinde yarışacak, Dini Müzik kategorisinde ise Barselona’nın en büyük katedralinde performans sergileyerek ülkemizi temsil edecektir.9 Eylül tarihinde 35 kişilik korist kadrosu ile İspanya'ya gidecek olan Otello Çoksesli Korosu 11-12-13 Eylül tarihlerinde 3 farklı yerde konserler verecek.

Oskay Hoca'nın düzenlemelerini yaptığı Kıbrıs Halk Türkülerini çoksesli olarak seslendirecek olan koro, yarışmada Folk Music kategorisinde yarışacak. Dini müzik kategorisinde (Sacred ) Barselona'da büyük katedralde konser verecek olan koro, burada Cenan Akın'ın düzenlediği Ben Seni Bulmuş İken isimli Yunus Emre şiiri üzerine bestelenmiş İlahiyi de seslendirecek. Son olarak da sokak konserleri  verecek olan Otello Çoksesli Korosu,yarışma sonuçlarının açıklanacağı ödül törenine de katılarak İspanyadan ayrılacak.

Ülkemizi müzik alanında dünyada tanıtmayı hedeflemiş KPKD Otello Çoksesli Korosu Ohrid Korolar Festivali,Prag Müzik Festivali ve Macaristan da Türk Gününe katılarak konserler vermişti.

Koroyu İspanyada Otello Çoksesli Korosu Şefleri Rana ULUÇAY ve Erkan DAĞLI yönetecek.
Besteci Oskay HOCA da koro ile birlikte İspanyaya gidecek.