Kıbrıs Polifonik Korolar Derneği Otello Çoksesli Korosu, İspanya’nın “Lloret de Mar’’ şehrinde 10-15 Eylül tarihleri arasındagerçekleştirilen “9. Uluslararası ‘Pau Casals’ Koro Yarışması ve Festivali’nde”, halk şarkıları kategorisinde Kıbrıs Türküleri’ni seslendirerek gümüş madalya ödülü aldı. Kendi kategorisinde jüri üyelerinden 75,75 puan alan Otello Çoksesli Korosu, dünyanın farklı ülkelerinden gelen korolarla birlikte yarıştığı festivalde Gümüş Madalya’yı almaya hak kazananarak bu alanda bir ilki başarmış oldu. Uluslararası düzeyde katıldığı ilk yarışmada ikincilik ödülünü ülkemize kazandıran Otello Çoksesli Korosu’nun ödülü, koro şefleri Erkan Dağlı ve Rana Erozan Uluçay’a takdim edildi.



Otello Çoksesli Korosu’nu yarışmada şefler Rana Uluçay ve Erkan Dağlı yönetti. Koronun yarışmada seslendirdiği Kıbrıs Türküleri’nin düzenlemeleri ise İspanya’da koroya eşlik eden obua sanatçısı ve besteci Oskay Hoca’ya ait. Koroya ayrıca İspanya’da piyano eşliklerinde öğretim üyesi Atakan Sarı da katkı sağladı.

Bu gurur hepimizin
Oskay Hoca'nın düzenlemelerini yaptığı Kıbrıs halk türkülerini çoksesli olarak seslendiren koro, yarışmada halk şarkıları kategorisinde yarıştı. 19 ülkeden 134 koro ile açılışı yapılan festival kortejinin öncü korosu Kıbrıs Polifonik Korolar Derneği Otello Çoksesli Korosu oldu. Festival açılışında bayrağımızı en önde dalgalandıran koromuz KKTC’nin tanıtımı konusunda gurur kaynağımız oldu. 35 kişilik korist kadrosuyla Otello Çoksesli Korosu 11, 12 ve 13 Eylül tarihlerinde İspanya’nın üç farklı bölgesinde konserler verdi.

Koro, dini müzik kategorisinde Barselona'da büyük katedralde verdiği konserde birçok dini müzik eseri yanında Cenan Akın'ın düzenlediği ''Ben Seni Bulmuş İken'' isimli Yunus Emre şiiri üzerine bestelenmiş ilahiyi de seslendirdi. İspanya’da sokak konserleri de veren Otello Çoksesli Korosu, yarışma sonuçlarının açıklandığı ödül törenine de katılarak yurda dönüş hazırlıklarını tamamladı.



Büyük emek verildi
Kıbrıs Polifonik Korolar Derneği başkanı Şifa Çolakoğlu ödül töreni sonrası sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada çoksesli koro müziği alanında ülkemize ilk ödülü kazandırmaktan dolayı sevinçli ve gururlu olduklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti:“Başta bu ödülü kazanmamızda çok büyük emekleri olan koro şeflerimiz Erkan Dağlı ve Rana Uluçay olmak üzere, yaptığı düzenlemelerle sesimiz olan Oskay Hoca'ya, eşlikleriyle yanımızda olan Atakan Sarı'ya, Aytekin Erkek'e minnetlerimi sunar, yönetim kurulundaki arkadaşlarımı, koro üyesi arkadaşlarımı içtenlikle tebrik eder, heyecanımıza ortak olan değerli basınımıza, herkese gönülden teşekkür ederim. İyi ki varsınız”.



Ne ilk ne de son…
Otello Çoksesli Korosu Kıbrıs Polifonik Korolar Derneği çatısı altında KKTC’yi müzik alanında dünyada tanıtma hedefiyle geçen yıl Prag Müzik Festivali ve Macaristan'da Türk Günü'ne, 2017’de ise Ohrid Korolar Festivali’ne katılarak konserler verdi. Önümüzdeki yıllarda da bu hedefini gerçekleştirmek için festival ve yarışmalara katılmaya devam edecek olan koro, ülkemizin tanıtımının sanat yoluyla da yapılabileceğini kanıtlar nitelikte.