Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği (KTMB), emirnameye ilişkin düzenlemelerin yanlış ve eksik olması, önerilerinin dikkate alınmaması  sebebiyle KKTC'nin birçok yerine afiş astı.

"... LÜTFEN İSTİFA EDİN."

Çeşitli yerlere asılan afişteki yazıysa şöyle: "Varlığınız; dilendiriyorsa, süründürüyorsa, yok ediyorsa lütfen istifa edin."

EYLEM 28 TEMMUZDA BAŞLAMIŞTI

KTMB, kamu ihâleleriyle yap-sat sektöründeki çözülmeyen sorunlar ve Gazimağusa - İskele - Yeniboğaziçi İmar Planı'nın yürürlüğe girmemesi gerekçesiyle 28 Temmuz 2020 tarihinde "araçlı eylem"e başlamış, eylem Başbakanlıktan İçişleri önüne yayılmıştı.

BAYRAMDA ARAÇLAR KİLİTLİ

Bayramın yaklaşmasıyla KTMB Genel Sekreteri Erdim Oras, üyelere yönelik mesaj yayınlayıp bayram boyunca Başbakanlıkla İçişleri Bakanlığı önünde araçların kilitli şekilde bekletileceğini, üyelerin araç başında durmasına gerek olmadığını duyurmuş ve bayramdan sonra eylemin yeniden şekilleneceği bilgisini vermişti.

BAYRAMDAN SONRA EYLEMİN DOZU ARTACAK MI?

Araçlar protesto amacıyla kilitli bekletilirken böyle bir afiş asılmasıysa: "Bayram sonrası eylemin dozu artarak devam mı edecek?" sorusunu akıllara getirdi.

BAŞBAKANLA GÖRÜŞMELER OLUMLU HAVADA GEÇMİŞTİ

KTMB Başkanı Cafer Gürcafer, beraberindeki heyetle 30 Temmuz 2020 günü, saat 11.00'de Başbakan Ersin Tatar ile görüşmüş ve görüşmenin olumlu bir havada geçtiği, objektiflere yansımıştı.

SONUCU NE OLACAK?

Olumlu bir havada geçtiği izlenimi oluşan görüşmenin ardından sert sözler içeren afiş asılması, akıllarda soru işareti bıraktı.

Bu görüşmelerin ve yapılan eylemlerin nereye varacağı, merak konusu olmaya devam ediyor.(MHA)