Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Genel Başkanı Seran Aysal Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, “ Kanalizasyon tamirat projesinin vizelenmesi konusunda etrafta bilen bilmeyen herkes bu konu hakkında görüş söylüyor, deniyor ki Mağusa Belediyesi bu projeyi geciktirmekte, bazende geciktirdi şunu yaptı gibi eksik bilgilerle insanlar yanlış bilgilendiriliyor. Geldiğimiz noktada Avrupa Birliği’nin tamirat projesinin vizelendirme ihitiyacı ortaya çıktı. Yasal bir zemindeyiz ancak bu 5 aylık süre içerisinde henüz vizeleme işinin yapılmadığı, eksikliklerin sıralandığı gibi şeyler çıkıyor. Benim, Mağusa halkının bundan bir rahatsızlığı var gerçeği nedir niçin bu vize olayı gecikti bunu basın önünde sizden duymak doğru olur diye düşünüyorum” dedi.

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Genel Başkanı Seran Aysal, “İmar Planı’da bu konuyla ilgili aslında bilim temelinde bişeyleri tasarlamak şehirlerimizi, kentlerimizi altyapısı ile doğru yönetilmeli bu noktada biz yeşil alanı, alt yapıyı, tesisimizin kapasitesi ortada birçok şikayetin ana konusu alt yapının üst yapıyla uyumlu olmamasıdır. Aslında bizler alt yapıya uygun üst yapı yapmalıyız. Mağusa kanalizasyon projesi ile ilgili daha önceki süreçte ilk projenin vizelenmemiş olması bir mesleki denetimden geçmemiş olmasının getirdiği sıkıntılardır aslında bu net olarak ombusman kararında da yer almaktadır. Sizin başkanlığınız döneminde bu konuda gösterdiğiniz irade hem yasal olarak bizim yapmamız gereknen sorumluluğu yerine getirme anlamında önemlidir. Hemde yapılmış olan bir projenin bir mesleki denetimden geçirilmek suretiyle varsa noksanları daha önce yaşanan sıkıntıların tekrar yaşanmaması adına, proje üzerinde düzeltilmesi nihaileşmesi o şekliyle gereğinin yapılması önemli bir irade ortaya koydunuz. Mağusa Belediyesi’ne şahsınıza teşekkür ederim. Mağusa’nın aciliyeti özel olarak imkanlar sunuldu, öncelik tanındı Belediye’nin önünün açılması konusunda bu noktada sunulan dosyada tespit edilen noksanları, düzeltimesi gereken talep edilen hususlar notlanarak iade edildi. 13 Haziran’dan bu yana bu eksiklikler düzeltilip odaya sunulmadı sunulmamış olduğundan dolayı bunun vizelenmesi de söz konusu değil, hem denetimsel hemde yasal boyutta tamamlayıp size dosyanızı sunacaktır bu gerçekleşmediği sürece olmayan bir projeye odanın geciktirme yapması veya belediyenin geciktirme yapması söz konusu değildir. proje gelecek ki biz bunu kontrol edelim ve onaylayalım ne isterse olsun bilimin gerektirdiği düzenleme yapılmadığı sürece odalarımızdan da vizelenmesi söz konusu değildir” dedi. (MHA)