Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, yaptığı yazılı açıklamada; UBP-HP hükümetinin, temmuzda aldığı 'karantinasız giriş kararı'nın, vaka artışına yol açtığını savundu.

Hükümetin; bar ve restoranlara kısıtlama getirirken, gece kulüplerini kısıtlamadan muaf tuttuğunu belirten Elcil, gece kulüplerine ayrıcalık yapan UBP-HP Hükümeti ve Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’nun, 'eğitim ve öğretim faaliyetleri ile ilgili bilimsel raporları' göz ardı ettiğini iddia etti.

Elcil, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulunun gece kulüpleri ile ilgili kararı nedeniyle güvenilirliğini yitirdiğini; tamamen siyasi telkinle hareket ettiğini ileri sürdü.

Eğitim ve öğretim faaliyetleri konusunda, bilimsel görüşleri hiç değerlendirmeden karar veren kurulun ve söz konusu kararları onaylayan UBP-HP hükümetinin, "gece kulüpleriyle ilgili karar" konusunda kamuoyuna açıklama yapmak zorunda olduklarını belirtti.

Elcil, UBP-HP hükümeti ve Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulunun bilimsel gerçeklere dayanarak mı yoksa hükümetin bu sektörden rant sağlaması nedeniyle mi gece kulüplerine ayrıcalık tanındığını sorguladı.