Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS),  İsmet İnönü Bulvarı Daü Çemberi’nde bugün saat 10.00 da özel gereksinimli bireylerin eğitimi için farkındalık oluşturmak amacıyla basın açıklamasında bulundu.

KTÖS Eğitim Sekreteri Burak Maviş yaptığı açıklamada, “Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası olarak “Özel Gereksinimli Bireyler Eğitim Yasasının” hayat bulması özel gereksinimli bireylerin eşit haklara kavuşmaları için tüm paydaşları birlikte çalışmaya, engelsiz bir toplumsal mücadelesine ortak olmaya davet ediyoruz. Yasa eksikliği nedeniyle özel gereksinimli bireyler ve aileler birçok sorunla baş etmek zorunda kalmakta, bununla birlikte eğitim, iş ve üretim alanlarından mahrum bırakılmaktadırlar. “Özel Gereksinimli Bireyler Eğitim” yasa tasarısının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanıp son şeklinin verildiğini biliyoruz.



Hazırlanan tasarının ivedilikle ‘Teknik Komite’de görüşülüp Cumhuriyet Meclisine gönderilmesi ve hiç gecikmeden ilgili kurullarda görüşülmesi için gerekli özenin ve duyarlılığın gösterilmesini bekliyoruz. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yerine özel gereksinimli bireylerin sorunlarının bilimsel ve gerçekçi ele alınmasını, her türlü ayrımcılığın önündeki engellerin kaldırılması için gerekli politikaların üretilmesi ve engelsiz yaşam için sürdürülebilir projeler üretilmesini istiyoruz” dedi. (MHA)