TDP' Lİ MAĞUSA MECLİS ÜYESİ ULUS IRKAD CTP'Lİ MECLİS ÜYELERİNE SİTEM ETTİ.

"Mağusa Belediyesi’ne girmeden önce amacım seçilmek değildi. Belki emeğe saygı duyanlar arasında bir birliktelik, bir ideal sistemi yaratırım, ben seçilmesem de olur şeklinde düşünüyordum. Ailemden ve yakınlarımdan birçok insan bu idealimin yanlış olduğunu, aslında herşeyin artık toplumumuzda da çarpıtıldığını, siyasetin çirkinliğinin burada da benim yüzüme sırıtacağını söylemişlerdi. Belki birşeyler değişir ve bu idealimi bu küçük toplum örgütlenmesinde yerine getiririm; İnanın tekrar yazıyorum amacım kazanmak değildi ve zaten bu yüzden de TDP listesinde 16. Sırada seçimlere girdim. Sonuçta siz Sayın halkımızın seçeneği bu oldu ve 16.sırada en altta olmama rağmen seçimlerde girdiğim en alt sıralardan aynı listede bulunanlar arasında seçimleri kazanan tek kişi oldum. Herkes beni tanır. Katiyetle kişisel kar, servet düşkünü veya bu tip kazanımlardan kar veya nemalanma bekleyen bir kişiliğim yoktur. İki yıl içinde benim belediyeden ne kazancım oldu, ne kazandım Belediye maliyesine bakarak veya benim banka hesaplarıma girerek bunu araştırabilirler. Ne bir ihale ne de belediyeden ek bir gelirim yoktur. Üstelik Belediye Meclis üyeliğinden de bir ücretim yoktur ve bu işi parasız yapıyorum. Tüm giderlerim bana ait. Bu işe başlarken tek amacım halka hizmet yapmaktı. Bu doğrultuda gerek Sayın belediye Başkanı ve Belediye Meclisine seçilen diğer üyelerle birlikte,zaman zaman muhalif, zaman zaman da dayanışma ve

anlayış içerisinde iki yıldır görevimi ifa etmeye çalışıyorum. Sırasında tüm bütçelere hayır oyu verdim. Borçlanmaya karşıydım. Borçlanmayı içermeyen, eski borçları kapayacak hatta belediyeye kazanç sağlayıp kazanç temin edecek bütçe düzenlemelerine olumlu oy verdim. Başkalarının zayıf durumundan yararlanmadan nefret ettim ve ediyorum veya bana kişisel veya partisel kazanç sağlayacak, kirli ahlaki siyasetlere inandığım hayat görüşü, vizyon ve düşüncelerden ötürü girmedim, bu benim ahlakıma ve etik değerlerime karşı bir durumdu. Olumsuz davranışlarla karşılaşmadım değil. Mağusa Belediyesi Çamlık Spor’a gösterilen ilgisizlik ve de bu takımın yokluk içinde bulunmasından dolayı bu takıma Belediye Bütçesinden ihtiyaçlarını aldırttım. Sonuçta dedikodu mekanizması benim Belediye Çamlık Spor’a bu desteğimi çarpıtmaya çalıştı ama sonuçta Belediye takımına ihtiyaçlarını aldırttım. İlk karşılaştığım kirlilik bu oldu. Gene bütçe oylamalarında her zaman eğitim ve kültüre önem verdim ve bu konuda geçen katkıları onayladım.

Son zamanlarda Bayram öncesi acil olarak önüme gelen bir oylamayı, bayram öncesinde işçiler, emekçiler ödensin bayramı parasız geçirmesin diye toplantıya gidilmeden onayladım. Bu konuda belli bazı kişiler veya bir partinin üyelerinden bazıları, beni ve kendileri dışında bulunan 12 meclis üyesini polise, bu yardımın toplantısız onaylandığı konusunda şikayette (ihbarda) bulundular. Hayatımda bu konuda ilk kez polise gidip ifadede bulundum. Üstte de söylediğim gibi benim amacım emekçilerin bayram öncesinde devlet katkısından dolayı paralarını almalarını sağlamaktı (Yine de bayram içinde bazı emekçilerin ödenmediğini bu sorunun son olması gerektiğini de eleştiri olarak getireceğimi belirtirim). Benim önsezilerim ve de görüş konseptim, emekçilerin ne şekilde olursa

olsun ama yasal zeminde paralarını almalarıydı. Bu konunun suç durumuna getirilerek bir nevi Show ve gösteri amaçlı kirli bir politikaya dönüştürüleceğini bilmiyordum ama tekrar yazayım gene olsa emekçiler haklarını alsın diye gene aynısını yapardım.

Siyasetin bu durumlara kadar yansıyacağını pek tahmin edemedim. Bu işe başlarken de yüce duygu ve ideallerimle başladım. Ülkemizde siyasetin bu kadar kirlendiğini veya birileri veya belli görüşler tarafından kirleneceğini bilemedim. Ta başından beri, seçilmek amacım olmamasına rağmen, bir şekilde Belediye Meclisi’ne seçildim. Madem ki seçildim bana güvenip de oylarını verenleri veya beklenti içinde olanları umutsuzluğa düşürmek amacında olmadım. Başından sözünü ettiğim ilk olay ve de ikinci olayla birlikte istifa etmeyi de düşünmedim değil. Bana oy verenleri karamsarlığa uğratmak veya umut besleyenleri sonuna kadar umutsuzluğa sürüklemeyeceğim. İki sene daha Mağusa Meclisi’nde gerek muhalefet ama gerekse çoğu zaman da dayanışma içinde olarak görevimi ifa etmeye ve Mağusa halkına hizmet etmeye devam edeceğim. İki sene sonra buradan açıkça yazıyorum; tekrar adaylığımı koymadan çekilip gideceğim. Başından beri amacım kazanmak değildi. Yeni bir demokratik sistemin ve de yeni bir ülke modelinin başlangıcını ve de umutlarını yaratmak istedim. Kişilerin umutlarını, küçük hesaplarla, kişileri oyunlara düşürüp bunu da çirkin politikalara yansıtanlardan nefret ettim ve bu tip oyunlara da hayatım boyunca karşı oldum. Kimsenin benim öğretmenlik hayatımı soruşturmasını ve “Sen nasıl bir öğretmensin?” şeklinde söz söylemesine de izin vermiyorum. Şiddetle karşı çıkıyorum. Bunlara yanıtım 37 yıldır yetiştirdiğim öğrencilerimdir.

Bana Mağusa Belediyesi Meclisi’nin seçimle verdiği Kültür Komitesi üyeliği ve de meclis üyeliğimi iki yıl daha sürdürüp alnımın akıyla bu görevi ifa edip, ahlak ve etik değerlerle görevimi tamamlayıp, görevimi gelecek seçimler başlarken devredeceğim. Bu olaydan sonra (İlk olay da kalbimi kırdı) istifa etmeyi düşünmedim değil. Öncelikle bana oy verenleri düşünerek sorumluluğumu iki yıl daha sürdüreceğim ve sonra da ayrılıp gideceğim. Küçük oyunlar ve de etik değerleri darbeleyerek showla ve de tezahüratla puan toplayanları, başkasının iyi niyetlerini suistimal edip iftira mekanizmasıyla oy toplamaya çalışanları buradan şiddetle protesto ederek, bana oy veren siz halkımın haklarını ve de emek ve demokrasi değerlerini de devam ettirerek görevimi sürdüreceğim. İnşallah günün birinde politik çirkinliklere son verilip demokratik değerlerle bezeli bir toplum yaratırız."

Saygılarımla

TDP listesinden seçilen YKP’den Mağusa Belediyesi Meclis Üyesi Ulus Irkad