Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay Bakanlar Kurulu Toplantısı Sonrası Açıklama yaptı

Özersay, bütçedeki bazı ödeneklerin ek ödenek kalemine aktarılmasına karar verildiğini açıkladı.

Özersay ayrıca, Pile’de yaşayan vatandaşlardan talep gelmesi durumunda onlara sağlık hizmeti sunulacağını belirtti.

Özersay şöyle devam etti: “KKTC'nin parçası olan Pile ile ilgili olarak Kıbrıs Rum tarafına açık olması ve serbest dolaşımın mümkün olması nedeniyle tedbir almıştık. Bu tedbirler nedeniyle KKTC'ye geldiklerinde 14 gün karantinaya alınıyordu. Bunlar sıkıntıya neden olduğu için Akdoğan'da bulunan ambulans hizmetinin sağlık personeli ile birlikte Pile’den talep gelmesi halinde sağlık hizmeti sunması kararlaştırıldı.”

Ülkenin başka yerlerinde ihtiyaçlılara gıda yardım paketi verileceğini açıklayan Özersay kritik noktalarda görev yapan personelin de ihtiyaçlarının da karşılanacağını vurguladı.

Özersay: “Gıda yardım paketi hazırlanması konusunda bakanlıklar birlikte bir çalışma yürütüyor. Bu paketlerin Pile'de yaşayan vatandaşların sıkıntılı olanlarına aktarılması noktasında adım atacağız, Polis mensubu arkadaşlarımızın daha tedbirli olmaları için biz de tedbirler aldık. Gerekli teçhizat ve malzeme gibi konuları ele almak üzere PGM Müdürü de toplantıya katıldı.”

 Sağlık alanında yeni kararların açıklanacağını belirten Özersay Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda gerekli açıklamaları yapacağını kaydetti.

Pozitif çıkan vakaların çok büyük bir bölümü Salamis Hotel 'de bulunan kişilerdi. Diyen Özersay, “Pozitif KKTC vatandaşlarının da bugüne kadar kimlerle temas ettiğini araştırıyoruz ancak her bir bireyin kendi sorumluluğunu almalıdır.” İfadelerini kullandı

“KİMSE AYRICALIK BEKLEMESİN”

“Yaşam kalitemizden ödün vermemiz gerekecek” diyen Özersay şöyle konuştu: “Merkezi Karantina noktaları oluşturduk ve ülkemize gelen sadece KKTC vatandaşları bu karantina merkezlerinde 14 gün misafir edeceğiz. Bu kolay bir süreç değildir. Bu noktalarla ilgili kimse ayrıcalık beklentisi içine girmesin.”