(13-01-2022...MHA) Doğu Akdeniz Doğa Koleji, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın vefatının 10. Yıl Dönümünü tören ile andı. Tören; okul müdüresi Şansel Fırtınaer’in 4 öğrenci ile birlikte sahneye çelenk koymasıyla, ardından da saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.

Daha sonra okul müdüresi Fırtınaer kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasına Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş’ın 10. Yıl dönümünü anarak başlayan Fırtınaer, varoluş mücadelesinde toplumların mücadele ederek geleceklerini kurarken, eğitim ve öğretimin bireyler üzerinde şekillendiriciliğinin Doğu Akdeniz Doğa Koleji olarak farkında olduklarını ve gelecek nesil bireylerini ulusal değerlere sahip, farkında, sorumluluk sahibi ve mücadeleci bireyler olarak yetiştirmek için emek verdiklerini söyledi. Ülkemizi uluslararası toplumda daha iyi yerlere taşıyacak olan bireylerimize güvenlerinin sonsuz olduğunu ekleyen Fırtınaer konuşmasını, " 'Hayatta hiç yalpalamayacaksın, düşüncelerinde bir ileri bir geri adım atmayacaksın. Her dönemin adamı değil, her dönem adam olacaksın.' diyen Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş’ı en derin duygularımızla, özlem, sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz." sözleri ile sonlandırdı.

Öğrencilerin hazırladıkları konuşmalar ve şiirler ile devam eden tören, müzik öğretmenleri eşliğinde öğrencilerin İleri ve Mücahitler Marşlarını okuması ile sonlandı. (MHA)