TC Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Maraş’ı ihya etmeyi ve bölgeyi bir an önce tüm dünyanın kullanımına sunmayı hedeflediklerini söyledi.
Bakan Kurum:
“Yürüyüş yolları ve bisiklet yolları yaparak yine hem gelen Kıbrıs halkımızın hem de turistlerimizin güvenli bir biçimde gezmelerini temin edeceğiz.” Dedi. 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, resmi temaslarda bulunmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne geldi. 
Bakan Kurum temasları çerçevesinde Maraş’ta incelemelerde bulundu.
Ziyarete açılan bölgeyi gezen Kurum, buradaki binalar hakkında yetkililerde bilgi aldı. 
Kurum, “46 yıldır kapalı olan ve artık özgürlüğüne kavuşan Kıbrıs Türk halkının prangalarını sökmüş olduğu ve artık tüm dünyaya açacağımız Maraş bölgesindeyiz.” Dedi.
Maraş Bölgemizi de tarihin en önemli turizm destinasyonlarından biri olan Maraş bölgesini ihya etme inşa etme için bir araya geldik. Biliyorsunuz Ersin Tatar sayın cumhurbaşkanımız seçilir seçilmez hemen ülkemizi ziyarette bulundular. Yine Cumhurbaşkanımız da Kasım ayının 15’inde iadei ziyarette bulunacaklar. Bu ziyaret çerçevesinde Maraş bölgesine de gelmeyi ve burada vatandaşlarımızla bir arada olmayı müjdelediler. Biz de bu ziyaret öncesinde bakanlarımız belediye başkanımız İsmail Arter’le birlikte Maraş bölgesinin ihyasına ilişkin çalışmaları yapılacak işleri yerinde inceledik. 
Bölgenin önceden Osmanlı Vakıf malı olduğunu hatırlatan Murat Kurum, “gasp edilmiş bu toprakları yine Kıbrıs halkının tüm dünyanın kullanımına açmak için bir mücadele veriyoruz.” diye konuştu. 
Burada yapılacak çevre düzenlemesine ilişkin burada yapılacak alt yapılara ilişkin olarak da Konya Büyükşehir Belediyemiz yine TOKİ başkanlığımız bünyesinde hızlı bir şekilde yapacağız. Aslına uygun bir şekilde buradaki düzenlemeleri yapacağız peyzaj düzenlemeleri olacak. Yürüyüş yolları ve bisiklet yolları yaparak yine hem gelen Kıbrıs halkımızın hem de turistlerimizin güvenli bir biçimde gezmelerini temin edeceğiz. 
Bakan Kurum, temasları çerçevesinde KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından da kabul edildi. (MHA)