Sağlık Bakanı Ünal Üstel,bir  televizyon programına konuk oldu.

Mutasyona uğramış olan virüslerle ilgili konuşan Üstel, bunların tespit edilmesi kapsamında yeni bir test kiti gerektiğine dikkat çekti.

Üstel, bu kitlerin KKTC’ye getirileceğini söyleyerek, örneklerin Türkiye’ye gidip gelmesinin zaman kaydı olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

“Biz burada yapmaya başlayacağız bu testleri… En azından bir varyantın olduğu bölgeyi kontrol altına alacağız. Bu taramaları çoğaltmak için de yerel yönetimlerden ve özel hastanelerden destek almaya başladık.”

“LABORATUVARIMIZIN KAPASİTESİNİ ARTTIRIYORUZ”

PCR testlerinin yapılmasının 3 bin 500’lerden, 5-6 bine çekmeye çalıştıklarını ifade eden Üstel, cihaz kapasitesinin arttırılacağını ve Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde bulunan laboratuvarın ise genişletileceğini söyledi.

Sağlık Bakanı Üstel, “Laboratuvarı güvenli bir noktaya çekiyoruz, DNA elemanı alacağız, 2 makine alacağız ve büyüteceğiz. Kapasitesini arttırıyoruz. Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne Güzelyurt’a ve Girne’ye de cihaz takviyesi yapacağız. Dünyanın 'hızlı test' dediği, antijen testlerini, güvenilirliliği PCR gibi değil ancak antijen siparişini verdik Pazartesi en geç elimizde olacak” dedi.
k:kp