29.07.2023 tarihinde, saat 00:35 sıralarında, Lefkoşa’da Dr Burhan Nalbantoğlu Caddesi üzerinde, Mehmet DÖLCÜ (E-29), 92 mlgr alkollü içki tesiri altında, yönetimindeki ZUE 675 plakalı salon araç ile Ortaköy istikametine doğru seyrettiği sırada, yolun solunda bulunan Kaner Group Ltd isimli iş yeri önlerine geldiğinde dikkatsizliği sonucu direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yolun solundaki bordür taşlarına çarptıktan sonra kontrolsüz bir şekilde yolun sağına savrulduğu sırada, o esnada sağ şerit içerisinde ayni istikamete doğru seyreden Serap ARTAN (K-48) yönetimindeki NU 698 plakalı aracın sol arka yan kısmına çarpmıştır.
çarpmanın etkisi ile kontrolsüzce savrulan NU 698 plakalı araç, orta refüj içerisinde bulunan elektrik direğine, ardından da palmiye ağacına çarpıp durmuştur.

Kaza sonucu yaralanan NU 698 plakalı araç sürücüsü Serap ARTAN ve aynı araçta yolcu olarak bulunan Zarif NAMIK (K-36) kaldırılmış oldukları Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesinde yapılan tevdilerinin ardından müşahede altına alınmışlardır. ZUE 675 plakalı araç sürücüsü Mehmet DÖLCÜ ile söz konusu aracı kiralayan ve sözleşmede ismi bulunan Ömer Faruk ÜNDAR (E-28) tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.