Lefkoşa Milletvekili Bertan Zaroğlu bugün Belediye Başkanı İsmail Arter’i makamında ziyaret ederek, Maraş konusundaki son gelişmelerle ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter konuşmasında, Milletvekili Bertan Zaroğlu’nun kendisini ziyaret etmesinden dolayı memnuniyetini dile getirerek, uzun bir geçmişe dayanan arkadaşlıklarının olduğu Zaroğlu’nun bu hareketli dönemde hem iç hem dış siyasette yürüttüğü görevin farkında olduklarını, siyasi arenaya yeni bir partiyle katılmalarının hayırlı olmasını diledi. Demokrasinin hem kişisel hem partisel anlamda bir hizmet yarışı olduğunu, işin sonunda seçimin ise bir imtihan olduğunu ifade eden Başkan Arter, “ben sizde o enerjiyi zaten görüyorum. Geçmişten tanıştığımız için söylüyorum çalışkanlığınızı da biliyorum. Millet Partisi’nin ülkemize hayırlı uğurlu olmasını dilerim.” dedi. Başkan Arter, Zaroğlu ile ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar, merkezi hükümetin icraatları, pandemi ve Maraş konusunda istişare etme fırsatı bulacaklarını ifade etti.

Milletvekili Bertan Zaroğlu ise, ülke gündeminin en önemli konularından olan Maraş’ın açılım konusuyla ilgili ülkedeki en önemli aktörlerden biri olan Belediyeyi ziyaret edip sohbet etmek istediklerini ifade ederek, Başkan İsmail Arter’in iyi dilekleri için teşekkür etti. Zaroğlu, siyasi parti kurma çalışmalarını tamamladıklarını ifade ederek, “öncelikle devletimiz milletimiz sonra partimiz ve kendimizi şiar edindiğimiz için ülkenin en önemli konularından biri olan ve son günlerde uluslararası arenada haksızlığa uğradığımız Maraş konusunda son gelişmeleri konuşmak fikir teatisinde bulunmak için buradayız.” dedi.