İnsan ticareti mağdurlarına, tercümanlardan da yardım alınarak 0542 862 0060 numaralı telefondan 7/24 telefon hizmeti verilecek. Bu hatta ulaşan mağdurlara ücretsiz adli yardım ve destek sağlanacak.

Destek hattıyla ilgili duyuru yapan Kıbrıs Türk Barolar Birliği ile Kıbrıslı Türk İnsan Hakları Vakfı vatandaşlara, “Eğer sizin veya çevrenizdeki birinin insan ticareti mağduru olabileceğini düşünüyorsanız mutlaka bize ulaşın” çağrısı yaptı.
Telefon görüşmelerinin yeterli olmadığı zamanlarda, yine tercümanlarla birlikte mağdurla yüz yüze görüşüleceği de açıklandı. Proje kapsamında hazırlanan “Pilot Adli Yardım ve Destek Programı” için 8 farklı dilde 30 tercümanla işbirliği yapıldı ve tercüman havuzu oluşturuldu.
Verilen bilgiye göre, destek için belirlenen numara olan 0542 862 00 60 7/24 ulaşılabilir olacak. İlgili numaraya sesli arama, SMS, Viber, ya da WhatsApp aracılığıyla ulaşılmasının ardından arayan kişinin ana diline veya iyi seviyede konuşabildiği diğer bir dile göre tercümanlarla iletişime geçilecek. 
Kişinin rahat şekilde durumu açıklaması ve program kapsamında uygun adli yardımı ve desteği alması sağlanacak. 
Telefon görüşmelerinin yeterli olmadığı zamanlarda, yine tercümanlarla birlikte mağdur ile yüz yüze görüşmeler yapılacak. Destek hattının yanı sıra, Kıbrıs Türk Barolar Birliği, haftanın belirli günlerinde birlik binasında mağdurlara yönelik destek masası oluşturacak ve yüz yüze görüşmek isteyen kişiler mesai saatleri içinde bilgi verecek.