(23-02-2022…MHA)  Bugün (23-02-2022) saat 16:00 itibarıyla, 5. Meclis toplantısı gerçekleşti. Toplantıya Mağusa Türk İş Sendikası Başkanı Doğan Özüşen ve yönetim kurulu üyeleri davetli olarak katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter konuşmasında şu sözler ile başladı;

“Hem pandemi, hem ekonomik krizin verdiği sıkıntılar ve uzantıları, gelirlerin zamanında kasaya girmemesi, Eylül’den beri gelir-gider dengesinde bozukluklara ve uzantıları da şuan yaşanan sıkıntılara sebep oldu.”

Ek bütçe ile ilgili daha farklı bir çalışılma yapılmasını istediğini açıklayan Başkan Arter, seçime az bir süre kala borçlanma taraftarı olmadığını da belirtti.

“ZORDA KALMADIKÇA GREV YAPMADILAR”

Başkan Arter, son bir haftada yaşanan sıkıntılarda; maaşların gecikmeli ödenmesi durumunda yapılan grevde sendika ile sürekli görüşüldüğünü belirtti. Çalışanların zorda kalmadıkça grev yapmadıklarını ve disiplin altında yapılan bir grev olduğunu da belirten Arter, çalışanlara ve sendikalılara teşekkür etti.

Bugün itibarıyla grevin sonlandığını belirten Arter, sözü Sendika Başkanı Doğan Özüşen’e verdi.

Özüşen söze grevin kaldırıldığını belirterek başladı. “5 gündür grevdeydik, şuan itibarıyla anlaşmalı bir şekilde grevi kaldırıyoruz. Parasal anlamda sıkıntılarımız çözüldü. İstediğimiz bir daha bu sıkıntıların yaşanmaması için tedbirlerin alınması.” dedi.

Daha sonra ise Belediye Meclisi toplantıya gündemdeki konuları konuşmak üzere devam etti.  (MHA)