Memur-Sen, koronavirüse karşı hükümetin açıkladığı “Ekonomik Dayanışma Paketi”ni “sözde” olarak niteleyerek, bu paketin emekli ve çalışanlar için  hayal kırıklığı yarattığını savundu..

Memur-Sen  Başkanı Akın Manga yazılı açıklamasında, mart-nisan-mayıs dönemi için çalışan ve emeklilerden yapılan yüzde 25 asgari kesintinin özellikle kredi borç taksiti olan insanları kaosa sürüklediğini belirterek, “Taksitlerin ötelenmesinde ise vatandaşlarımızı alacaklı, gözü doymaz bankaların insafına terk etmiştir” ifadelerini kullandı.

Küresel sorun koronavirüse karşı verilmesi gerekenin ulusal bir mücadele olduğunu ve böylesi bir mücadelede herkes elini taşın altına koymak zorunda olduğunu belirten Manga, şunları kaydetti:

“O zaman bankalar da karlarından feragat etmelidir. Çalışan ve emeklilerin maaşlarından adaletsiz bir oranda kesinti yapılıp, hayat pahalılığı hakları dondurulurken yanlış ve Anayasa’ya aykırı bir karar alındı. İleride bu kesinti hak sahiplerine ödenecek olsa da, bu süreçte elektrik, su ve gaz gibi temel ihtiyaç fiyatları da düşürülmelidir. Hükümet, temel gıda ve ihtiyaçlarda bile fırsatçılara engel olunacak bir denetim güvencesi vermemiştir.

Bu durumu fırsat sayan hükümeti, çalışan ve emeklilerin kazanılmış haklarının gaspına yönelik girişimine karşı tüm sendikal örgütlerle birlikte sessiz kalmayacağımızı bildiririz.

Dünya ülkeleri ekonomik çarkın çökmemesi, çarkın dönebilmesi için, insanların alım güçlerini arttıracak tedbirler alıyorken maaş kesintileri ile ekonomik çarkın önüne takoz koyan tek ülke KKTC hükümeti olmuştur. Bu hatalı siyasetle başarıya ulaşmak mümkün değildir.

Tek çare bizi tanıyan tek ülke olan Anavatanımız Türkiye ile en üst düzeyde temasa geçilmesi ve gerekli tedbirler ile katkının sağlanmasıdır.

Direnerek, küllerinden yeniden doğarak KKTC Cumhuriyeti Devleti’ni kuran halkımız, hatalı siyasi kararlarla devletimizin koronaya  teslim edilmesine asla müsaade etmeyecektir.”