23.02.21 tarihinde Gazimağusa’da meydana gelen bir iş yerinin açılarak içerisinde 244 bin 474 TL değerinde birisi müşteriye ait 51 adet saat, gümüş ve çelikten oluşan 30 adet takı ve kasa içerisinden 1000 TL nakit para çalınmasıyla ilgili sürdürülen tahkikatta, 20.03.21 tarihinde Lefkoşa’da Yiğitler  burcundan askeri yasak bölgeden GKRY’de geçmeye çalışan 2 kişi ve sınır hududunda tespit edilen nakit para hariç diğer çalınan eşyaların bulunduğu bir çanta  emare alınmış, ve bahse konu 2 kişi de tutuklanmıştı.

Sürdürülen tahkikatta tutuklanan 2 şahsın sirkat olayı ile ilgili bir bağlantılarının olmadığı tespit edilerek serbest kaldıktan sonra 23.02.21 – 20.03.21 tarihleri arasındaki dönem ile ilgili askeri yasak bölgede sürdürülen tahkikatta ve incelenen kamera görüntülerinde 03.03.21 tarihinden itibaren bir ay süreyle hükümsüz tutuklu olarak merkezi ceza evinde bulunan A. G. isimli şahsın askeri yasak bölgede görüldüğünün tespit edilmesiyle 02.04.20 tarihinde cezaevinden teslim alınarak tutuklandı.

Zanlı bugün 03.04.21 tarihinde sirkat ve kasti hasar suçlamasıyla Gazimağusa kaza mahkemesinde nöbetçi yargıç huzuruna çıkarılarak hakkında 2 gün tutukluluk emri temin edildi.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı Ahmet Özlemler PM Mehmet Keleş’i şahadet vermek üzere tanık kürsüsüne çağırdı. PM Keleş yemin altında verdiği şahadetinde zanlının incelenen kamera görüntülerinde 23.02.21 – 20.03.21 tarihleri arasında Yiğitler burcu askeri yasak bölgede bulunduğunun tespit edilmesiyle 02.04.21 tarihinde tutuklandığını belirtti.

Zanlının mesele ile ilgili ifade vermediğini ve suçlamaları da kabul etmediğini belirten tanık polis, zanlının tasarrufunda bulunan telefonların incelenmek üzere Data şubesine gönderileceğini belirttikten sonra tahkikatını salimen devam ettirebilmek maksadıyla zanlı aleyhine 3 gün süreyle tutukluluk emri verilmesini talep etti.

Talep edilen süreyi savcının 2 gün olarak sınırlamasından sonra huzurundaki şahadeti değerlendiren kıdemli yargıç Ayşen Toroslu, zanlının 2 gün süreyle poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi.(MHA)