Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, yurtdışından gelecekler olan öğrencilerin uçuş seferleri hakkında açıklamalar bulundu. Çavuşoğlu, uçak sayılarının artırılması adına komiteden, taahhütname kurallarına uymayanlarla ilgili olarak ceza uygulamasıyla birlikte bir yasa geçeceğini açıkladı. Çavuşoğlu, bu yasayla birlikte uçak seferlerindeki kısıtlamaların da ortadan kalkacağını ifade etti.

Bir televizyon programına  telefon bağlantısı ile katılan Milli Eğitim Bakanı Çavuşoğlu, okulların yüz yüze eğitim açısından hazır olduğunu fakat Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda yapacağı çalışmaların tamamlanmasını beklediklerini belirtti.

Okulların yüz yüze eğitim adına bütün tedbirlerin alındığını ve 11 Eylül’de Sağlık Bakanlığı ile tekrar bir toplantı gerçekleştirilerek, konuya ilişkin kararların açıklanacağını aktardı.

Çavuşoğlu, “Öğretmenlerimiz ve okullarımız Covid-19 tedbirlerini eksiksiz bir şekilde yerine getiriyor, biz okulların yüz yüze eğitim vermesinden yanayız” diyerek Sağlık Bakanlığı ile birlikte ortak hareket edilmesi sebebiyle 11 Eylül’de yapılacak olan toplantı da sonuca kavuşulacağını da kaydetti. 

KAYNAK: KP