“Güzellikleri Yaşa ve Yaşat” ilkesi ile 1984 yılından günümüze devam eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilk ve tek tescilli güzellik yarışması MISS KUZEY KIBRIS ve 1995 yılından günümüze Kanser Hastalarına Yardım Derneği himayelerinde gerçekleşen ülkemizin en uzun soluklu sosyal sorumluluk organizasyonu BAY KUZEY KIBRIS yarışmaları finalleri için başvurular devam ediyor.

2021 finali için Son Başvuru ve Ön Eleme tarihi 15 Eylül 2021, Çarşamba olarak belirlenmiştir. Pandemi kuralları kapsamında aynı gün farklı saatlerde gerçekleşecek ön elemelerle her iki yarışmanın 2021 finalistleri belirlenecektir.

Ön elemelere katılacak tüm finalistlerden 72 saatlik negatif PCR/antijen testi sorgulaması yapılacaktır. Negatif PCR/Antijen testi sunamayan finalistler elemelere kabul edilmeyecektir.

Yarışmalara aday olabilmek için değişmez kurallar olarak; 18- 24 yaş (1997- 2003 doğumlu) , KKTC Kimlik Kartı bulunan, lise veya dengi bir okul mezunu, çağdaş, güncel, gençler başvurabilecektir. Bay Kuzey Kıbrıs Adaylarında ise en az 1.80m boy aranmaktadır.

Dünya Güzellik Yarışması formatında olduğu gibi bu yıl yine, SAHNEDE MAYOLU GEÇİŞ YOK...

Dünya Güzellik Yarışması “Miss World” un 2014 yılında başlattığı ve farkındalıklar adına birçok ülke finalinde uygulanan kural doğrultusunda, ülke finalimizde Miss Kuzey Kıbrıs Kraliçe adaylarının sahnede mayolu geçiş koreografisi yapılmamaktadır. Güzellik yarışmalarında esas olan adayın eğitimi ve kültürü yanında asil, çağdaş, güncel, sportif, zeki ve zarif bir duruşla, ülkesini dünya platformlarında temsil etme başarısıdır.

“Anlamlı ve amaçlı güzellik” misyonumuzla yola çıktığımız 2021 yılı finalimize bir dünya markası Limak Şirketler Grubu’nun Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti , Bafra’da ülkemizin en prestijli turistik tesislerinden Limak Cyprus Deluxe Hotel’in konaklama sponsorluğunda 25 Eylül 2021 Cumartesi gecesi Bayrak Radyo Televizyon Kurumu BRT HD kanalından canlı yayınla dünyaya da aktarılacak muhteşem organizasyonla gerçekleşecektir.

Başta ülkemiz olmak üzere dünyanın neresinde olursa olsun yeter ki

KKTC Kimlik Kartı olan 18-24 yaş aralığında adaylar başvurularını www.gunkutajans.com Günkut Ajans websitesinden yapabilecekler.

Son Başvuru ve ÖN ELEME GÜNÜ 15 Eylül 2021, Çarşamba olmaktadır.

Miss Kuzey Kıbrıs 2021 Kraliçe adayları için ön eleme 15 Eylül 2021, Çarşamba saat 11:00’da, Bay Kuzey Kıbrıs 2021 adayları için ise aynı gün saat 16:00’da, The Paradise Park Lefkoşa’da gerçekleşecektir.

Sosyal farkındalık ve anlamlı amaçlı miysonuyla Miss Kuzey Kıbrıs ve Bay Kuzey Kıbrıs prodüksiyonları ülkemizin dört bir yanından gençleri bu amaç uğruna bir araya getirerek bir turizm adası olan ülkemizin iç turiziminede farkındalıklar adına katkıları bulunmaktadır.

KKTC’nin tanınma ve tanıtma seferberliğinde kalitesi ve farkındalığı tescilli uluslararası yarışmalarda Miss Kuzey Kıbrıs ve Bay Kuzey Kıbrıs dereceleri ülkemizi temsil edeceklerdir.